Vem ska vinna VT:s kulturpris i år?

Vem eller vilka vill du se som årets mottagare av Västerviks-Tidningens kulturpris? Nu kan du skicka in förslag.

Västervik 4 oktober 2019 17:00

Då är det återigen dags att komma med förslag på en person eller förening som under året har betytt mycket för kulturlivet i Västerviks kommun. Vem eller vilka tycker du har visat framfötterna inom det kulturella området under 2019? Är det någon som har varit extra engagerad och uppmuntrat till kulturella evenemang? Eller gjort avtryck genom kulturgärningar?

Personen eller föreningen ska verka inom Västerviks kommun. Mejla ditt förslag till kultur@vt.se eller skicka brev till Kulturen, Västerviks-Tidningen, Stora torget 2, 593 82 Västervik. Det går även bra att lägga ett brev i postlådan utanför ingången till VT på Stora Torget. Vi behöver ditt förslag senast onsdag 16 oktober. Därefter kommer vår jury att träffas, gå igenom förslagen och besluta vem det är som får VT:s kulturpris 2019. 

Det är först på Bokens afton, den 6 november, som det avslöjas vem vinnaren eller vinnarna är. 

Förra året var det Frederic och Malin Wall som kallades upp på scenen för att ta emot priset. Två personer som under många år bland annat möjliggjort för Tjustborna att möta rikskända författare, både på ett intimt och storskaligt sätt.

2017 var det musikföreningen Open stage som i flera år har bjudit in Västerviksanknutna artister samt låtit scenen stå öppen för den som vill testa sina musikvingar. 

Illustratören och författaren Lena Sjöberg uppmärksammades 2016 och 2015 var det Gamleby biografförening och Ankarsrums hembygdsförening som prisades för sitt arbete med Gamleby Filmfestival.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa