Här är de nominerade till Årets Västervikare

Här är deltagarna till Årets Västervikare 2023
Här är deltagarna till Årets Västervikare 2023

Föreningen Vinternatt, Richard Karlsson på militärhistoriska föreningen, MMA-fightern Irman Smajic och entreprenören Anna Hydbom Ulvaeus är nominerade till Årets Västervikare. Röstningen hittar du längst ner i artikeln och den pågår fram till och med klockan 12:00 den 20 oktober.

Västervik 30 september 2023 08:00

Årets Västervikare är tveklöst Västerviks mest folkliga utmärkelse. Varje år röstar tusentals människor på vem eller vilka som ska få den prestigefyllda utmärkelsen. Förra året gick priset till företagaren Jesper Björkman. Nu är det dags igen, så häng med och hylla det finaste vi har!  

Västerviks-Tidningen nominerar: Föreningen Vinternatt, Linda och Pauli Åkerman  

undefined
Föreningen Vinternatt, med Linda Åkerman som frontfigur, nomineras av Västerviks-Tidningen.

Föreningen Vinternatt hjälper stadens hemlösa och paret Åkerman visar prov på ett enormt driv och ett stort engagemang för att få verksamheten att fungera så bra som den gör. Linda Åkerman har tagit tjänstledigt för att på heltid hjälpa hemlösa och socialt utsatta i kommunen. Förutom att de erbjuder akutboende för hemlösa erbjuder de en glimt i utsattas tillvaro genom allt från frukostträffar, spabehandlingar och matlagningskurser. Nyligen erbjöd de gratis tandvård genom Dentalgruppen i Västervik. 

Västervik City nominerar: Anna Hydbom Ulvaeus

undefined
Anna Hydbom Ulvaeus nomineras av Citysamverkan

Entreprenören Anna Hydbom Ulvaeus har med sitt team skapat otroligt fina mötesplatser på Slottsholmen och det omskrivna huset vid gamla roddklubben. Genom sitt driv och engagemang har hon tillgängliggjort området vid Lögarebergen, en plats som många Västerviksbor älskar. Mötesplatserna lockar såväl Västerviksbor som människor från världens alla hörn som därigenom starkt bidrar till att marknadsföra Västervik som turistdestination.   

Föreningar i Tjust nominerar: Richard Karlsson, Militärhistoriska föreningen 

undefined
Richard Karlsson nomineras av Föreningar i Tjust.

Föreningen har sedan den bildades 2020 lyckats att genom mycket ideellt arbete och välvillig uppbackning av sponsorer etablera en tradition med "Militärhistoriska träffar i Västervik”. Arrangemangen har tillsammans med föredrag och andra event man anordnar, blivit en succé som satt Västervik som militärhistorisk knutpunkt på kartan. Initiativtagare och brinnande eldsjäl är Rickard Karlsson som tillsammans med andra medlemmar lyckats skapa engagemang och intresse för en annars ganska liten historisk nisch. 

Västerviks Företagargrupp nominerar: Irman Smajic 

undefined
Irman Smajic nomineras av Västerviks Företagargrupp

Irman Smajic, en världsmästare i kampsporten MMA. En till synes ganska brutal sport, men Irman själv är snäll, ödmjuk och en stor förebild för många unga människor i Västervik, och kanske är det just starka förebilder unga människor i Västervik behöver mest just nu. Tillsammans med Majid Jelili har han nyligen startat upp en kampsportklubb i Västervik. Till vardags jobbar Irman som tandhygienist och har flera gånger rest till Filipininerna för att hjälpa fattiga barn med tandvård. 

 


 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa