Västrumsgården har varslat hela personalen
"Låg beläggning tvingar oss till en omstrukturering av verksamheten."
Foto: ANDERS LILJEGREN Hela personalen på Västrumsgården, ett tiotal personer, har i dagarna varslats om uppsägning. Vi har en väldigt låg beläggning just nu och måste göra en omstrukturering av verksamheten, uppger föreståndaren Britt-Marie Fransson.
Foto:
- Vi har just nu en väldigt låg beläggning och måste göra en omstrukturering av verksamheten. Vi ska försöka finna andra vägar att arbeta. Bland annat planerar vi att framöver jobba med öppenvårdsutredningar, säger föreståndaren Britt-Marie Fransson.
Det är ett tiotal anställda på Västrumsgården som nu har varslats. De flesta av dem har en uppsägningstid på tre månader.
Västrumsgårdens kunder är socialtjänsten i kommuner över hela Sverige.
Hittills har man haft så kallade institutionsplaceringar, vilket innebär att människor placeras på Västrumsgården av socialtjänsten i sina respektive kommuner.
- Vi gör utredningar på familjer. Oftast är det barnvårdsutredningar som beställts av någon socialförvaltning, säger Britt-Marie Fransson.
I behandlings- och utredningspersonalen finns flera experter, såsom psykologer och socionomer.
I december 2002 utsattes Västrumsgården för ett stort massmedialt intresse sedan TV-programmet Uppdrag Granskning gjort ett inslag om omhändertagandet av ett barn från begåvningshandikappade föräldrar. Hela familjen hade utretts på Västrumsgården.
Reportaget rörde upp känslor hos många. Ledamöter i socialnämnden i Oskarshamn, som beslutat om omhändertagandet, fick ta emot ett flertal otrevliga telefonsamtal.
Även Västrumsgården utsattes för hot från okända som sade sig vara på väg till Västrum för att slå sönder Västrumsgården.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!