Emily Krumlinde har spelat spel sedan hon var liten och upptäckte tv-spel. Ett av hennes första spel var Sonic.
– När jag var 15 började jag spela på dator. Internet hade blivit vanligt och många av mina kompisar spelade. För oss var det lika normalt att spela spel tillsammans som det var att gå ut och spela fotboll för andra, säger hon.
Förälskade sig i spelet
När hon gick ut Estetprogrammet på Västerviks gymnasium, började hon först att studera tekniskt basår på BTH med siktet inställt på civilingenjör med inriktning spelutveckling och programmering.
– Jag hade ingen aning om vad jag ville göra. Men jag har alltid gjort det som är kul. Men när jag började utbildningen förstod jag att detta inte var något jag ville jobba med i framtiden.
En dag såg hon en turnering på Dreamhack, världens största spelfestival. Där förälskade hon sig i strategispelet Starcraft.
– Det är som en blandning av schack, poker och piano samtidigt. Du måste vara väldigt snabb i fingrarna samtidigt som du måste tänka strategiskt baserat på begränsad information.
Eftersom hon inte visste mycket om spelet, började hon livesända, streama, videos samtidigt som hon spelade, för att få råd.
Sveriges bästa
Sedan dess har hennes karriär tagit fart. Hon har deltagit i flera olika turneringar. 2014 tog hon sig hela vägen till VM i E-sport i Azerbajdzjan. I samband med det blev hon utsedd till Sveriges bästa kvinnliga Starcraftspelare.
– Det var jättekul. Vi spelade i samma arena som de hade Eurovision. Tyvärr så tappade jag kontrollen över mina nerver och kom på en tredjeplats.
Korea är det land som ofta dominerar i spelet Starcraft. Men det har även kommit många duktiga spelare från Sverige, som ett tag kallades för "lilla Korea". Att lyckas i E-sport är väldigt svårt. Många småturneringar och människor som driver lag är oseriösa.
– Det är svårt att navigera i E-sport världen. Om du är bland de 0.01 procenten som är bäst, så är det lätt. Men för de andra är det som vilda västern. Det finns få regler och ingen säkerhet.
Tjänar pengar live
Efter tre och ett halvt år med tävlingar och turneringar, fick Emily Krumlinde nog och bestämde sig för att satsa mer på streaming.
– Det är svårt att förklara. Jag fick ett adrenalin av att tävla, medan det var avslappnat och bara kul att streama. Så jag bestämde mig för att bara göra det.
Idag bor hon i England och livnär sig helt på sina livesändningar, där hon nu spelar Overwatch. Hon försörjer sig genom prenumeranter, reklam och sponsorer. Men även tittare som ger henne "dricks" om de tycker att en video är bra. Idéen om att ge dricks kommer från USA och har spridit sig i världen. Emily Krumlinde får jobba väldigt hårt, för att försörja sig på det hon älskar.
– Jag spelar mellan sex och nio timmar per dag. Men sedan är det mycket administrationsarbete. Jag jobbar runt 16 timmar per dag, så man måste verkligen brinna för det här.
Förebild för tjejer
Emily Krumlinde har även arbetat mycket med att uppmuntra spelande tjejer.
– Det har blivit en hjärtefråga för mig. Madeleine Leander, var en av mina förebilder när jag började. Hon visade mig att tjejer kan lyckas inom E-sport.
Det är mycket rasism, homofobi och en dålig kvinnosyn inom sporten.
– Det finns mycket hat. Många människor hoppas att man ska misslyckas, vilket är tråkigt. Det ska vara kul att spela, oavsett vem man är. Spel är till för alla.