Förloppet är bekant för de flesta vid det här laget. En vältalig mansröst ringer till äldre person, och uppger sig komma från banken. Det är bråttom att agera, för någon har swishat pengar från hennes konto.
"Har du swishat 10 000 kronor till NN", frågar han henne, och nämner namnet på den Västervikskille som snart ska begå ett brott.
"Näe, det var det jag misstänkte", fortsätter han.
När telefonsamtalet är över har hon blivit av med 24 000 kronor. Av dessa är nu 10 000 swishade till Västervikskillen.
Enligt vad killen säger i polisförhör vet han inte var pengarna kommer ifrån, mer än att han blivit ombedd att ta emot pengar och ta ut dem på en bankomat. Han har fått frågan via Snapchat, från en bekant.
"NN vill inte säga vem det var pga rädslan att han skulle göra något mot NN. NN vet vem killen är sedan tidigare. Killen sa att NN skulle ta ut pengarna kontant och att killen inte kunde ta ut pengarna själv då han inte hade något kort som fungerade".
3 000 tog han ut själv. Övriga 7 000 swishar han över till en annan icke namngiven vän, som tar ut pengarna och lämnar till honom.
Senare samma dag stämmer han träff med "sin uppdragsgivare" och lämnar över pengarna.
Själv får han 500 kronor för besväret.
När kvinnan i norra Sverige inser vad hon utsatts för kontaktar hon banken, och sina barn. Sonen kontaktar i sin tur pappan till Västervikskillen. Tjustbygdens sparbank kontaktar också hans mamma, om den höga swish-summan, vilket leder till att hon ringer den drabbade kvinnan för att försöka förstå vad sonen varit inblandad i.
Den drabbade kvinnan beskriver i förhör sin frustration och ilska:
"Jag har varit förtvivlad. Jag har varit elak. Jag tycker att det har varit bedrövligt. Man läser ju och hör om det här varje dag så det är egentligen inget nytt, utan bara att jag själv råkar ut för det. Men det är ju jobbigt naturligtvis att man mister pengarna som jag har sparat".
Västervikskillen medger vad han gjort, men förnekar brott eftersom han inte visste att det var brottsligt.
Kammaråklagare Emma Olsson vill emellertid få honom dömd för penningtvättsbrott.
"Åtgärden har syftat till att dölja pengar som härrör från brott eller brottslig verksamhet eller främja möjligheterna för någon att tillgodogöra sig egendomen eller dess värde", skriver hon.
Den äldre kvinnan vill också att Västervikskillen betalar tillbaka de 10 000 kronor hon förletts att swisha.
Som vi berättat tidigare är killen att beteckna som en "målvakt", och som en liten spelare i ett större brottsupplägg. I många fall är det också just målvakterna som rättssystemet kommer åt, medan hjärnorna bakom brotten går fria. Vi ringer kammaråklagare Emma Olsson för att höra om det finns några andra parallella processer på gång, åtal mot fler inblandade.
Men så är inte fallet. Vi är också nyfikna på vem den här "uppdragsgivaren" är, "rekryteraren" som kontaktat killen på Snapchat och sedan också tagit emot pengarna. Han kan förvisso vara den som också ringt kvinnan i norra Sverige, men i många fall är nätet av bedragare större än så.
Emma Olsson vill dock inte berätta något om det spåret. Det enda hon vill göra offentligt är det som finns med i polisens förundersökningsprotokoll, och där står bara Västervikskillens kortfattade ord.
Av rädsla för personen säger han praktiskt taget ingenting.