Pethra Norling är en deltagare från Västervik. Hon har skrivit musik innan och för henne är det här ett sätt att utvecklas.
– Jag är intresserad av att framföra låtarna också. Här har jag fått träffa nya personer och utveckla mitt låtskrivande, berättar hon.
Hon berättar också att hon under dagarna har lärt känna andra kvinnor från Västervik med samma musikintresse som hon vill fortsätta hålla kontakten med.
Alla som deltar i lägret har ett gemensamt musikintresse. Annars är det ett gäng på 13 personer i olika åldrar och från olika delar av Sverige som är deltagare.
Tomas Karlsson, som är projektledare, berättar att de har valt ut deltagarna noggrant. Hälften kommer från Talent Coach-nätverket och andra hälften är från Västervik.
Men det är som sagt första gången som lägret öppnar upp sina dörrar för västervikare. Förra året arrangerades lägret, men då var det bara öppet för de inom Talent Coach-nätverket.
– Vi hoppas på att starta en tradition med lägret, säger Tomas Karlsson som hoppas att lägret fortsätter att arrangeras i Västervik.
Han ser ett stort värde i att låtskrivare möts.
– Alla har olika bakgrund, tycker om olika saker och är bra på olika saker. Det skapas ett stort mervärde när man skapar musik tillsammans, berättar Tomas Karlsson.
Låtskrivarlägret är ett projekt där många har slutit upp och samarbetat. Västervik Framåt, Västerviks kommun, Make Musik Matter, Stim, Talent Coach och Visfestivalen står som arrangörer.
Under två dagar har Pethra Norling fått arbeta i grupp och skrivit en låt.
– Det har varit utmanande, jag har fått skriva sådan musik jag inte är van vid att skapa, berättar Pethra Norling.
För henne har musikskapandet alltid varit en fri process. Här har hon fått träna sig att arbeta efter ramar.
– Jag är van vid att ta ett ackord och sen kommer ord och så blir en låt till, berättar Pethra Norling.
På slutet av dag två ska Pethra Norling, Tobias Löfqvist och Anja Eidrup spela upp sin låt för resten av gruppen. Andra grupper kommer också att spela upp sina låtar på scen i centrum.
– Det är inget att skämmas för, säger Pethra Norling till resten av gruppen när de visar lite osäkerhet kring deras arbete.