Västervik har duktiga kockar

Restaurangskolans elever i årskurs två knep vid torsdagens mattävlingar i Ljungby första priset i "Lejonkampen" och blev tvåa i tävlingen "Unga eko-kockar".

Daniel Jonasson, Tim Gustafsson och Matilda Eriksson

Daniel Jonasson, Tim Gustafsson och Matilda Eriksson

Foto:

Västervik2010-05-03 00:01
I Ryssby gymnasium i Ljungby hölls på torsdagen tävlingar för kockelever från Östergötland i norr till Skåne i söder. Tävlingsbidragen gällde både för "Unga eko-kockar" samt "Lejonkampen". Restaurangskolans elever i Västervik, Daniel Jonasson, Tim Gustafsson och Matilda Eriksson vann "Lejonkampen" och placerade sig på andra plats i "Unga eko-kockar". - Vi är väldigt nöjda. Det var 18 bidrag i tävlingen och sex gick till final, bland andra våra duktiga kockar, säger Mikael And, kocklärare på Restaurangskolan i Västervik. Eleverna hade 2,5 timmars tid att laga till en tre-rättersmiddag till juryn på sju personer. Förrätt: Dinkelvåffla med ostkräm, citron- och örtmarinerade svartrötter, vaniljeinkokta cocktailtomater och kardemummakrus. Varmrätt: Soppa på närproducerad märgpipa och selleri. Selleribakelse och en chevrefylld savoykålsdolme. Dessert: Kanelrosmarinstekta äpplen med mandel och en cidersabyonne samt en katrinplommonsås.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om