2004 köpte affärsmannen Anders Larson Värmviks säteri, på Norrlandet utanför Västervik. Sedan dess har han låtit riva de flesta gamla byggnaderna och byggt upp en ny, herrgårdsliknande by. Här föder han upp renrasiga wagyudjur, vars kött är en av världens mest exklusiva råvaror.
Den sista handen har just lagts vid det gigantiska byggprojektet. Nu har Anders Larson bestämt sig för att sälja. Annonsen har i dagarna lagts ut på Hemnet.
- Det är en pensionsförberedelse. Jag är 62 år gammal, och ingen av mina barn kommer att köra vidare.
Han förklarar;
- Jag gillar att bygga upp mer än att driva en verksamhet, att skapa. Det finns de som är betydligt mer lämpade att utveckla köttbuisnessen.
Enligt Anders Larson beror försäljningen inte på några ekonomiska svårigheter.
- Verksamheten går jättefint. Men det är självklart en utmaning att sälja något som kostar tio gånger så mycket som vanligt kött.
Något pris har han inte satt på gården - det är förhandlingsbart. Han räknar dock med att det kan ta flera år innan man hittar rätt köpare. Fram till dess förändras ingenting i verksamheten.
Vad Anders Larson ska göra efter att gården sålts, och var han ska bo, vet han inte. I dag bor han delvis på Värmvik, men ofta utomlands.
Men entreprenören lär inte bli en stillasittande pensionär.
- Jag har en massa idéer om vad jag vill göra.
Och helt säkert är det, trots allt, inte att det blir en försäljning.
- Jag kanske hittar en partner och fortsätter...