Fiskaretorget blir gult och orange på lördag. Man ska kanske inte prata om damers ålder, men Vändela fyller faktiskt 40 och är piggare än på länge.
Västerviks kvinno- och tjejjour, Vändela, jubilerar från förmiddag till sen kväll, för barn, familjer, unga vuxna liksom vuxna. Namnet Vändela kommer ur "Vänner som delar sin tid och stöttar".
Vändela bildades 1984. En av grundarna var barnmorskan MayLis Loftås som såg behovet för utsatta kvinnor i och utanför Västervik. Nu är ingen av pionjärerna kvar i föreningen.
– Vi har fått en nystart och har medvind nu, men vi vill få ännu fler medlemmar. Vi syns och vill vara där alla är, säger Matilda Holm, volontär och styrelsemedlem.
Vändela har nu ett 50-tal medlemmar, varav runt 20 är aktiva. De är med på tjejkvällar, nattvandringar och arrangerar föreläsningar.
De "slåss" mot mäns våld mot kvinnor.
Matilda och Joan har varit med i Vändela ett par år, för att de brinner för frågan, inte för att de själva blivit utsatta.
Några dagar före jubileumsfesten berättar de om föreningen i källarlokalen på Lysingsvägen.
– Jag vill vara med och göra något. Orättvisorna i samhället är min drivkraft, förklarar Joan Valdez.
– Det finns gropar som behöver fyllas. Jag vill vara med och göra det, att stötta och hjälpa till. Vi har stora hjärtan, säger Matilda som har med sin treåriga Edward, en hungrig jaktlabrador döpt efter gastronomen Edward Blom.
Köksbordet är fyllt av gula nyckelband, t-shirts, balonger och kondomer. På lördag ska Fiskaretorget bli Vändela-gult.
Programmet är späckat. Ponnyridning, ansiktsmålning, brandbilar, cirkusskolan med mera för de yngre. Senare blir det hårdrock med tributbandet Metallika, föreläsningar med författaren Atilla Yoldaș och musik med saxofonisten Carl-Henrik Fernandi.
– Vi vänder oss till alla åldrar, till kvinnor och män. Alla måste med, säger Matilda Holm.
De är båda volontärer och har suttit i jouren med telefon och chat. Dit hör kvinnor och tjejer av sig kring sina problem kring våld i relationer. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt våld. Det kan vara sexuellt, materiellt och ekonomiskt på olika sätt.
– På senare tid har det digitala våldet ökat bland ungdomar, genom kontrollerande via snapchat exempelvis, berättar Matilda Holm.
De som tar kontakt med Vändela möter personer som har tystnadsplikt. De har gått en grundutbildning inom riksorganisationen Unizon.
– Vi ska lyssna och stötta, inte råda eller komma med lösningar. Det är ett stort steg att ta upp telefonen och vi får ett stort förtroende från kvinnorna. Vi ska vara lyhörda och empatiska, berättar Matilda.
– Man måste absolut inte ha en bakgrund där man drabbats av våld, men har man haft problem i sin relation måste man ha bearbetat den klart, förklarar Joan.
Det kan vara alla typer av tunga samtal. Några minuter långa eller över flera timmar. Ibland hänvisar de vidare till andra.
Finns det några samtal som berört er extra mycket?
– Nej, faktiskt inte, svarar Joan.
De tycker att samtalen över telefon är lättare än de skrivna i chatten.
Om det skulle behövas kan Vändela erbjuda akutboende, med plats för tre kvinnor. Efter en ny lag från 1 april får inte barn tas med dit.
Det volontärerna får tillbaka är tacksamhet och en värmande känsla av att ha hjälpt någon som behövt hjälp.
Men allra helst skulle de inte vilja behövas.