Det kan tyckas udda att slå ihop de här två vid samma tillfälle, men faktum är att de har en del gemensamt. Martin börjar med att berätta hur de har arbetat tillsammans med Melodifestivalen, där Martin var programdirektör, projektledare och producent under några år. Boken Tio svenskar måste dö är hans andra och även den andra delen i en serie om rysslandsspecialisten Max Anger. Själva handlingen utspelar sig när atomubåten Kursk går på grund, och spinner trådar tillbaka till baltutlämningen.
Martin Österdahl förklarar att han gärna vill binda upp sina historier på fakta, något som folk kommer ihåg och som verkligen har hänt. Men därifrån tar han läsaren in i fiktionens värld.
– Jag funderar ofta så här: What if? Tänk om? Tänk om det här som hände inte alls var så som det beskrevs utan det var något helt annat som låg bakom? säger han.
Efter Österdahl blir svängningen total, när Christer Björkman berättar om sin biografi, Generalen, som han skrivit tillsammans med författaren Petter Karlsson.
– Jag har en enorm respekt för det här med författande. Petter Karlsson har lagt upp strukturen och tecknat ner min berättelse. Sen har jag tagit hans struktur och skrivit om alltihop med mina ord och mina känslor.
Bokens namn kommer förstås från det faktum att Christer Björkman numera främst är känd för att vara general för Melodifestivalen. Han börjar med att berätta om sin bitvis tuffa uppväxt i Borås, hans mamma var bara 17 år när han föddes och tog till en början hand om honom på egen hand, och hur han kom in på Melodifestivalspåret, och sedan har blivit kvar här.