Vad är ett slow food julbord?
... Dan Wallin, som hjälper till med föreningens slow food julbord.
Foto: Liljegren Anders
- Det är renare och framför allt mer miljövänligt, det behöver inte fraktas så långt som maten vid ett vanligt julbord behöver. Smakar det annorlunda?
-Den är färsk, godare och mycket mer smakrik.
Jag hörde någonting om att det skulle komma en celeber gäst och tala, vem är det?
-Det är Leif Rosenblad, han kommer att prata om hur man åt förr i tiden och om bestickens historia.
Till sist, vilken är din favorit rätt på julbordet?
- Det jag tycker är godast är Stradivarius, det är en rökt lammstek som är väldigt smakrik och har många olika smaker.
Hallå där...
Organisationen slow food, grundades i Italien år 1989 som en motreaktion till "fast food".Medlemmar: 80 000 jorden runt.Uppgift: Att främja information och utbildning om smak och bra mat, skydda lantbrukets biologiska mångfald, lyfta fram närproducerade livsmedel och organisera gastronomiska evenemang. De tre ledorden: God, Ren och Rättvis.Symbol: Snigeln, den symboliserar slow foods motstånd mot "fast food" och "fast life".
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!