Upprörd telekund
Ingvar Hollstedt förlorade pengar när hans telefonabonnemang gick ut.
- Jag använder den bara på sommaren när vi åker bort. Nu när jag skulle sätta på den hade Comviq stängt abonnemanget och behållit pengarna.
Han hade ett kontantkortsabonnemang, vilket innebär att man måste sätta in minst hundra kronor per år för att behålla telefonabonnemanget.
Det har Ingvar Hollstedt viss förståelse för, men han är upprörd över att företaget behåller det innestående saldot.
- Det är ungefär som om jag hade pengar på en bank utan att röra dem och de då skulle stänga kontot efter ett år och behålla pengarna.
Ingvar tror att många äldre personer som bara har mobiltelefonen som en trygghetsgaranti kan drabbas av samma sak som han själv.
Jens Pettersson är chef för Comviqs kundområde Privat och medger att en del kunder kan komma i kläm.
- Men för oss finns det vissa kostnader med att ha ett abonnemang igång. Dessutom har vi ett begränsat antal telefonnummer, så vi kan inte dela ut hur många som helst.
Ingvar Hollstedt är kritisk till att han inte förvarnades om att abonnemanget löpte ut, men Jens Pettersson anser att företaget gör så gott det kan.
- Vi vet inte vem kunden är, så det går inte att skicka tillbaka pengarna, men innan abonnemanget löper ut skickar Comviq ett sms till kunden om att det är dags att tanka in pengar, säger han.
Information om hur länge abonnemanget gäller ges både på manualen, värdebevisen och när man kontrollerar hur mycket pengar som finns på saldot. Men det kräver förstås en aktiv abonnent.
Hur många abonnemang som löper ut varje år och hur mycket pengar företaget tjänar på de innestående saldona vill Jens Pettersson inte uppge, men med 2,3 miljoner kontantkortskunder lär det bli en del.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!