Som bankens ungdomsekonom är han till stor del ute och träffar skolungdomar i Västerviks kommun. Nyligen har han haft genomgångar med alla 350 gymnasister i Västervik och Gamleby.
– Under min genomgång pratar jag om pengar, psykologin kring dem, om utgifter och inkomster. Även om ungt företagande och en hållbar ekonomi, berättar Olsson.
Vi bad honom om en reflektion efter nödropen från flera arbetsgivare som slåss för att lösa sommarbemanningen. Såväl vården som besöksnäringen har stora problem. Det har talats om bortskämd ungdom som försörjs av pappa och mamma i stället för att tjäna sina egna pengar.
– Spontant tycker jag att dagens ungdom är duktiga. Många är drivna och har energi över efter skolan för att jobba extra. Generellt tycker jag att dagens ungdom inte ska ha så mycket skit. Jag har ingen statistik på det, men det är min känsla, säger Christoffer Olsson med lång eftertänksamhet.
Bilden av kravlöshet känner han inte igen.
– Jag vill inte tro att det är så. I så fall gör man sina ungdomar en björntjänst, om de går miste om erfarenheter från arbetslivet.
Sedan år 2012 finns det fler tillgängliga platser än sökande ungdomar, enligt arbetsförmedlingen.
Ser du någon förklaring till det?
– Vi har haft tio år med mera pengar i hushållen. Ungdomar kanske inte har behövt jobba. Det är mycket som pockar, de kanske inte vill binda sig.
– Det är en viktig samhällsfråga med studier, att jobba och ha mål, att vara företagsam, avslutar Christoffer Olsson.