Det gäller att hänga med svängarna när man pratar med Ulf Ottosson, som hans dopnamn är. Associationerna kommer snabbt. Han bjussar generöst på anekdoter från sitt liv, och på tänkbara framtidsplaner.
Nu är målet inställt på att göra tre filmer:
• En film med minnen från tiden med musiken.
• En film om Hallingebergs historia. Det var där han växte upp. Orten har rikt stoff för en dokumentär Här finns gamla gravfält, den gamla fornborgen Dackeskans och på senare tid finns den aktiva nykterhetsrörelsen som byggde en ordenslokal.
• Och det mest ambitiös projektet av de tre: En spelfilm om ungdomar. Det ska finnas med en kärlekshistoria.
De två första räknar han med att kunna filma med den egna kameran, och klippa i datorn hemma. För den tredje filmen kommer han att söka professionell hjälp.
Att göra film låter oöverstigligt för de flesta av oss. Ulf ser det som en utmaning. Sedan tidigare vet många Västerviksbor att han inte är rädd för att försöka, och att göra saker på sitt eget vis.
Som när han blev stjärna i medelåldern med artistnamnet Uffe Balla Balla.
Musikintresset vaknade till liv när han fick en trave med gamla skivor av sin mammas sambo. Han nämner en skiva med Tommy Körberg som en favorit. Ulf nöjde sig inte med att lyssna. Han började sjunga själv, och snart väcktes lusten att sjunga inför publik.
Det blev talangjakter, och så blev det ett framträdande på Västerviks gymnasium i början av 2000-talet.
– Jag gick på Komvux då, berättar han.
Gensvaret kom snabbt. Han blev en kultfavorit på gymnasiet. Formatet var enkelt. Han sjöng till förinspelad musik, ibland med originalsången i bakgrunden. Senare växte det och han uppträdde ibland med lokala band.
– Särskilt de snabbare låtarna blir bättre tillsammans med ett band.
Om man ska etablera sig som lokalkändis är gymnasiet inte det sämsta stället att börja på. Snart följde framträdanden på skolfester och studentskivor. Ryktet spred sig till elevernas föräldrar, och så blev det framträdanden på födelsedagar och firmafester.
Höjdpunkten kom 2010. Då deltog han i TV4:s talang. Betyget från juryn blev väl inte översvallande, men han lyckades ändå vinna många tv-tittares hjärtan.
– Framträdandet gav många spelningar. Det var det som var planen.
Nu blev det spelningar så långt bort som Tidaholm och Lund.
Men varifrån kom artistnamnet Uffe Balla Balla?
Det korta svaret är att han är uppkallade efter låten som blivit hans signum: My baby balla balla, med tyska bandet The Rainbows.
Låten hittade han av en slump. Han ville göra Chubby Checkers Let´s twist again, och beställde en skiva på nätet.
Med på skivan fanns Chubby Checkers version av My baby balla balla.
Han insåg att låten hade något. Och trots att han haft en rad andra låtar på sin repertoar så var det tidigt "My baby balla balla" som fastnade hos publiken.
– Jag skulle göra en spelning på Centrumgården. De frågade om jag inte hade något artistnamn som de kunde sätta affischen. Då svarade jag "Uffe Balla Balla", berättar han.
Vi hinner prata om hans liv. Hur han tjänade ihop pengar till sin första bil på bruket i Ankarsrum. Han plockade i assistenter i kartonger. 280-300 om dagen.
Bilen var en Ford Farlaine som gått som direktionsbil i Norrköping. En rymlig sak där de som mest var 13 passagerare.
Han berättar också om när han som projektanställd för Nollvisionen räknade hur många trafikanter i Västervik som körde med bilbälte.
Vi hinner också prata om hur bra han trivs med att bo landet jämfört med i stan.
Trådarna är många. Helt klart finns där stoff för ett filmmanus.