När omröstningen avslutades, var det två projekt som många av de röstande ställde sig bakom. Av dem var det förslaget om en aktivitetsyta i Ukna som fick allra flest röster, 149 av totalt 541.
– Vilken överraskning! Det är jätteroligt att det händer något för både yngre och äldre, säger Ida Jansson från Ukna sockens intresseförening, när vi berättar om resultatet.
Hon har själv ett gym som folk kan komma och träna i. Det är hemma på gården Stora Målen i Kolsebro, Ukna. Hon tycker att det är bra att det nu blir fler möjligheter för folk i Ukna med omnejd att träna på hemmaplan.
Förslaget som fick näst flest röster var en aktivitetsyta vid Mogården i Vråka, 109 röster.
– Men vad roligt! säger Lina Nilsson från Vråkabygdens byalag, när vi berättar hur det gick i omröstningen.
Lina är en av flera som har uppmanat folk i Vråka att ta chansen och rösta, när de nu fått möjlighet till det. Och det har alltså hörsammats.
– Det som är roligt med Vråka är att vi är få, men vi är väldigt engagerade. Vi vill att Vråka ska finnas med, säger Lina.
Malin Ohlsson är landsbygdsutvecklare på Västerviks kommun. Hon berättar att många av dem som röstat, har röstat på tre förslag, som var maxgränsen.
– Det kan ha hjälpt de mindre orterna, att man kunde rösta på flera förslag.
De flesta röstade via kommunens hemsida, 435, men ganska många valde att rösta manuellt i stället, 106 stycken. En del av dem röstade i Ukna lanthandel.
Projektet har en budget på 500 000 kronor till åtgärder. Aktivitetsytan i Vråka beräknas kosta 350 000 kronor och den i Ukna 300 000. Det blir tillsammans 650 000 kronor.
Men eftersom det är de här två satsningarna som flest personer har röstat på, hoppas Malin Ohlsson att de ska kunna lösa det på något sätt. Kanske kan man banta ner dem lite, få extern medfinansiering eller ideellt arbete.
– Vi ska titta på hur vi kan göra för att få till två aktivitetsytor, helt enkelt, säger hon.
När det gäller projektet Medborgarbudget, säger hon att det är ganska många kommuner som jobbar så här i dag.
– Det viktigaste i det här projektet, när man tittar tillbaka, kommer att ha varit processen. Att vi har varit ute även på mindre orter och pratat med folk och diskuterat hur man påverkar kommunen och får saker att hända, och att man kan driva projekt.
Hon tycker att projektet är värt mer och att det har genererat nytta utöver de förslag som kommer att verkställas. Förutom de pengar som har avsatts till själva åtgärderna, bedömer hon att de från kommunens sida har lagt ner arbetstid till ett lika stort värde.
När vi besökte Edsbruk, inför omröstningen om förslagen i projektet, kom det kritik mot att vissa förslag var sådant som kommunen ändå borde bekosta. Som belysning på återvinningsstationen.
Men Malin Ohlsson svarar att det inte är något som kommunen har avsatt pengar till i budgeten. Det var därför det togs med som ett förslag. Däremot fick det inte så många röster, totalt 19 stycken.
Breda förslag, som tilltalar många, har fått många röster, medan smala förslag inte haft lika stor framgång. Ett förslag har bara fått en röst. Det är gatlysen i Backgatan, Helgenäs. Beräknad kostnad: 500 000 kronor för tio stolpar.
De flesta av förslagen handlar om att bygga och fixa olika saker. Det enda "mjuka" förslaget, som Malin ser det, är att inventera och förmedla tomma hus, men det fick bara 18 röster.