Tog bilen till flickvännen på fyllan – nära att krocka

Mannen åt sömnpiller och drack sprit, sedan satte han sig i bilen. Sedan minns han ingenting förrän han kom hem till sin flickvän. Nu döms han av Kalmars tingsrätt för grovt rattfylleri.

Mannen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Mannen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Foto: Montage arkivbild

Västervik2024-07-08 06:30

Det var en lördag i april i år som mannen drack och svalde pillren för att sedan sätta sig i sin bil och köra till sin flickvän. 

Färden gick inte bra, han höll på att krocka med bilar på vägen står det i domen från Kalmar tingsrätt.

Men det minns han inte, minnesbilderna kommer tillbaka först när han kommer hem till flickvännen, enligt förhör med mannen.

Han är i 50-årsåldern och hemmahörande i Västerviks kommun.

Analysen av mannens blod visade att han hade 2,39 promille i blodet under körningen. 

Det bestred mannen.

Själv menar han att det handlade om eftersupning, och att han inte hade en så hög alkoholhalt under själva körningen. Han ville därför åtalas för rattfylleri, inte grovt rattfylleri.

Rätten menar att analysresultaten visar att det inte handlar om eftersupning och det faktum att mannen höll på att krocka med andra fordon under färden inneburit påtaglig fara för trafiksäkerheten. 

Mannen döms för grovt rattfylleri till skyddstillsyn, 60 timmars samhällstjänst och måste totalt betala 6 429 kr till staten, bland annat för provtagningen. Hade man valt fängelse hade straffet blivit två månader.

Under utredningen framgick att mannen har behov av behandling. Han måste nu lämna prover för att visa att han är drogfri och nykter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!