Det är framgången med försäljning av lokalproducerade varor som gör att Annette Hjalmarsson satsar på en butik.
- Jag har lurat på det här länge, säger Annette Hjalmarsson. Sedan många år säljer vi lokalproducerade livsmedel och hantverk. Det har vuxit i omfattning och för att få en fungerande hantering bygger vi en ny entré som till största delen består av en butik. Hela tillbyggnaden blir på 66 kvadratmeter.
- Det innebär i sin tur att jag förmodligen måste anställa ytterligare en person för att sköta butiken.
Tindered Lantkök startade 1990 och tio år senare byggdes en matsal med plats för 70 gäster.
- Nu har vi totalt 170 platser inne och 100 platser på vår uteservering, berättar Annette Hjalmarsson. Gästerna är dels lokalbefolkningen och lokala föreningar, dels trafikanter på E 22 . Bland trafikanter är det många som kommer i bussar. Den gruppen köper gärna med sig ett minne - antingen något ätbart eller så något fint föremål som är tillverkat i Tjustbygden.
Tindered Lantkök har fått fin uppmärksamhet på nationell nivå, hur bär du dig åt för att leva upp till ryktet?
- Ja, vi har verkligen fått fina omdömen i rikstäckande tidningar. Det är jätteroligt men innebär också ett ansvar. Vi kan inte luta oss tillbaka och leva på gamla meriter, det gäller att vara på topp varje dag. Stommen i konceptet är maten. All mat, och det är ofta husmanskost, lagas helt från grunden och det märker gästerna, säger Annette Hjalmarsson.