Parterna, som består av stiftelsen Marsbäcken och den tidigare arrendatorn, har inte varit överens vem som ska betala för vad på anläggningen.
Av den omfattande domen från tingsrätten framgår också att de har haft olika syn på anläggningen och i vilket skick den har varit.
Enligt arrendatorn har det funnits en rad brister. En del av dem ska ha varit så stora att de har hindrat arrendatorn från att bedriva den verksamhet som var planerad. Det har bland annat handlat om avsaknad av el och värme och under en tid avstängt avlopp.
Stiftelsen håller inte med om den bild som arrendatorn ger, och tingsrätten anser inte att arrendatorn har kunnat visa att bristerna var så stora att det fanns rätt att häva avtalet. Bristerna har inte heller varit så betydande att de ger rätt till en nedsatt hyra.
När det gäller skadestånd för uteblivna intäkter konstaterar tingsrätten att det handlar om rena uppskattningar från arrendatorns sida. Det finns inga bokningar, avbokningar eller återbetalningar som styrker kraven.
Arrendatorn får rätt mot stiftelsen, när det gäller vissa belopp, men inte när det gäller obetald hyra och el samt avgifter för sophämtning. Tillsammans blir dessa poster drygt 120 000 kronor.
Utöver detta ska den tidigare arrendatorn stå för rättegångskostnaderna, som är på drygt 300 000 kronor, vilket gör att det tillsammans blir mer än 400 000 kronor att betala.
Vi har sökt arrendatorn upprepade gånger under fredagen för en kommentar.