För att hjälpa våra läsare så kommer vi att erbjuda chansen att testa sig i en valkompass på vår sajt.
Genom att svara på var man står i en rad olika EU-anknutna frågor så ger kompassen svar på vilket parti, och vilken kandidat som står en närmast åsiktsmässigt.
Vi lät två profilerade politiker från kommunen testa kompassen: Kommunfullmäktiges ordförande Elin Sjölander Landerdahl (M) och kommunstyrelsens andre vice ordförande Marcus Fridlund (S).
Under testets gång fick de "tänka högt" så vi hängde med hur de svarade. Trots de skilda partifärgerna fanns det mycket som förenade dem. Gång på gång under testet återkom de till balansen för vad som ska beslutas på EU-nivå och vad som ska ligga på nationell nivå.
Båda svarade bestämt "ja" på frågan om man ska säkra alla kvinnors rätt till abort i EU:s länder.
– Den är jätteviktig, svarade Marcus Frilund.
– 100 procent ja, svarade Elin Sjölander Landerdahl.
Däremot tyckte båda att vargjakt är en fråga där beslutsrätten ska ligga på nationell nivå.
En fråga som särskiljde de båda var Systembolagets framtid.
– Det ska vi ha kvar för folkhälsans skull, svarade Marcus Fridlund, medan Elin såg fram emot en framtid med ett avskaffat monopol med bland annat gårdsförsäljning.
Svåraste frågan?
Elin Sjölander Landerdahl valde alternativet att passa på en frågan om EU ska verka för att Palestina ska erkännas som självständig stat.
– Jag känner inte jag är riktigt till 100 procent insatt.
På en fråga konstaterar hon att hon inte är helt överens med det egna partiet: EU ska bygga en mur eller stängsel vid sin yttre gräns.
– Jag är absolut för stärkt säkerhet vid de yttre gränserna, men jag är inte säker på att en fysisk mur är rätt sätt. Jag går emot mitt parti här.
Marcus Fridlund å sin sida fick klura på frågan om EU ska verka för ett ökat försvarssamarbete.
– Vi ska inte ha någon EU-armé. Å andra sidan är försvar så mycket större.
Han kommer fram till att ett samarbete mellan EU:s länder till exempel när det gäller materialförsörjning kan vara bra som ett komplement till Nato.
Till sist kom sanningens minut. Svaren summerades och kompassen pekade ut vilket parti som passade dem bäst.
Marcus Fridlund fick en 96-procentig matchning med Socialdemokraterna, Elin Sjölander Landerdahl hamnade på 86 procent moderat.
– Jag blev i första hand moderat, i andra Kristdemokraterna och i tredje Liberalerna. Det är väl det jag är. Det jag sympatiserar med i den följden, konstaterar hon.
Hur bra verktyg är kompassen för att hitta rätt parti?
– Ja, som ett verktyg för att få veta vilka som tycker som jag, men sedan gäller det att läsa på, säger Fridlund.
Han tycker också att man ska ha en kritisk inställning när man läser svaren från kompassen. Allra bäst är det om man kan se vilka frågor som lett fram till den ena eller den andra partitillhörigheten.
Elin Sjölander Landerdahl är inne på en liknande linje:
– Jag tycker kompasserna är bra, men sedan ska man kanske inte bara gå på vad man får fram här.
Hon säger att det är bra om man är insatt i frågorna som ställs, så att man vet vad man tycker och varför. Samtidigt konstaterar hon att alla inte har tid eller intresse att läsa allt valmaterial som kommer ut.
– Då kan den här vara ett enkelt sätt – det tog inte mig många minuter att svara på frågorna.