Teaterskeppet har hittat nya lokaler

Under nästan en månad har den ideella föreningen Teaterskeppet i Västervik varit bostadslös. Nu har lokalfrågan löst sig. I den gamla Konsumbutiken vid Skogshagaskolan pågår just nu repetitionerna inför höstens föreställning Rik, rikare, rikast.

Teaterskeppet i nya lokaler.

Teaterskeppet i nya lokaler.

Foto:

Västervik2006-06-07 00:25
Sedan lokalerna i Järnet sades upp den 1 maj i år har Teaterskeppet inte haft några fasta utrymmen att repetera eller ha föreställningar i. Förråden som tidigare fanns i den före detta järnförädlingen har fått spridas på flera olika platser.
Nu, en månad senare, har situationen löst sig. Sedan en tid tillbaka hyr föreningen det som tidigare var en Konsumbutik intill Skogshagaskolan, en lokal med plats för både scen och en publik på upp till 100 personer.

- Det har varit en tuff tid med jättemycket extrajobb. Vi har fortsatt att repetera och tvingats flytta runt på olika ställen, säger Måd Harnell, konstnärlig ledare för uppsättningen Rik, rikare, rikast, om tiden som varit.
Förhoppningen är att föreningen i framtiden ska få lokaler i det planerade ungdomens hus i före detta mejeriet nära Spötorget. Föreningen har tidigare talat sig varm om det kulturcentrum som ska byggas och sagt att det är viktigt att det skapas fler scener i Västervik.
- Även om allt inte är klart till 100 procent så hoppas vi att det finns utrymmen till oss i Kulturmejeriet. Till dess att de planerna blir verklighet håller vi till i Konsumlokalerna, säger Måd Harnell.

Just nu pågår repetitionerna för fullt inför höstens premiär Rik, rikare, rikast - en pjäs som till stora delar bygger på en indiskt folksaga. Manus står Måd Harnell för.
Hon säger att det är en pjäs som tagit mycket tid i anspråk. Karaktärerna och handlingen har funnits i hennes huvud i nästan två år. Pjäsen kretsar till stor del kring det teknikberoende som i dag finns i västvärlden.

- I centrum står ett it-freak som har alla de senaste prylarna. En natt drömmer han en dröm om Indien och en väldigt jordnära person som heter Validad.
Med dans, musik och bildprojektioner förflyttas publiken till en helt annan verklighet, långt borta i sagornas värld. Måd Harnell berättar att hon läste över 50 olika folksagor inför arbetet med pjäsen, men att en otraditionell handling med komiska inslag fick henne att fastna för just den indiska saga som används i föreställningen.

- Pjäsen handlar om hur beroende vi i dag är av tekniken. Tekniken kan vara väldigt bra, men vi blir också sårbara om den får ta över för stora delar av våra liv. Därför får vi inte glömma det jordnära i livet, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om