Ta chansen att vara med och utse Årets Västervikare

Varje år röstar VT:s läsare fram en vinnare av utmärkelsen Årets Västervikare. I år har vi fyra väldigt olika kandidater som alla bidrar till ett bättre Västervik. Omröstningen hittar du längst ner i artikeln.

Årets fyra nominerade till Årets Västervikare.

Årets fyra nominerade till Årets Västervikare.

Foto: VT

Västervik2024-09-26 20:00
undefined
Västervik Damfotboll F15, DM.
undefined
Västerviks Damfotboll

VÄSTERVIK DAM (nominerad av Marsbäcken Föreningsgård och trädgårdar, fd Föreningar i Tjust)

Ur nomineringen:

Föreningen bildades för två år sedan genom att utveckla samarbetet mellan de gamla rivalerna Västervik FF och IFK Västervik. Från en situation med tjejfotbollen i Västervik där få unga spelare stannade kvar i verksamheterna och det var svårt att få ihop lag, har Västervik Dam lyckats skapa en livskraftig och entusiastisk förening med just nu 50-60 spelare.

Ordförande Jonas Hellström, som är en i ett gäng med eldsjälar, poängterar att man från början velat tänka om i stort vad gäller tjejfotboll. Därför har man en värdegrund där social utveckling och att bli bra människor står i centrum. Verksamheten drivs av kompetenta tränare och med ett folkhälsoperspektiv, det vill säga man ska finnas för alla unga tjejer som vill bli aktiva och man får vara med i gemenskapen oavsett hur duktig man för tillfället är i sitt sportutövande. 

undefined
Gränsö slott kollage
undefined
Gränsö Slott 2024

GRÄNSÖ SLOTT (Nominerad av Företagarna/Västerviks företagsgrupp)

Ur nomineringen:

Gränsö Slott har under lång tid varit en symbol för Västervik och en del av stadens kulturella och historiska arv. En given destination på Sveriges besökskarta och ett stort vardagsrum för oss som finns lokalt. Ett slott där vi firar livet, skrattar, skålar, skapar minnen och kopplar av. Här firas högtidsdagar och bröllop, här möjliggörs rekreation och upplevelser.

Med en aldrig sinande inspiration till utveckling för hela området runt Gränsö Slott, har Per Johansson fortsatt att investera år efter år och skapat en av Sveriges vackraste hotell- och spamiljöer.

Vi är övertygade om att även framöver, med Pers dotter Sigrid Persdotter vid rodret kommer Gränsö Slott att fortsätta vara en enastående och attraktiv destination och förtjänar därför utmärkelsen Årets Västervikare.

undefined
Västerviks höstmarknad 2023, Lions

LIONS VÄSTERVIK (Nominerade av Västervik city)

Ur nomineringen:

Cityloppis, vår- och höstmarknad, ljushjärtan på Alla hjärtans dag, julskyltning, julklappsförsäljning, påskbjörkar, påskaparad… Vad vore vår stad och stadskärna utan alla dessa event och aktiviteter som ett gäng gula jackor ordnar eller är delaktiga i? I sol, regn eller snö – alltid engagerade, glada och redo att göra något kul för oss västervikare. Och dessutom bidrar arbetet till välgörenhet!

undefined
Hilma Momark och Wille Momark. Blankaholms Gästgiveri.

HILMA OCH WILLE MOMARK (Nominerade av Västerviks-Tidningens läsare)

Vi har efterlyst nomineringar via våra olika publiceringskanaler och fått in ett 70-tal förslag. Momarks fick överlägset flest.

Ur nomineringen:

Hilma och Wille Momark är hemvändarparet som tagit på sig att få Blankaholm att blomstra. 2019 tog de över gästhamnen och tog i samma veva över driften av stuguthyrning, ställplatsen för husbilar, samt öppnade ett glasscafé. Fem år senare driver de även lanthandeln och gästgiveriet på orten och har med sitt starka lokalengagemang säkrat både arbetstillfällen och service på orten.

Men paret har inte bara valt att bidra till det lokala näringslivet. När landsbygdens förskolor hotades av nedläggning under senhösten 2023 var Hilma och Wille drivande i att samla in namnunderskrifter, samt talade på en demonstration mot nedläggningen. Deras starka röster var en bidragande orsak till att Blankaholm fick behålla sin förskola.

Det är fint med människor som brinner och det gör verkligen Hilma och Wille!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!