Restaurangen på Grönsakstorget omsatte sex till sju miljoner under startåret för fyra år sedan och arbetsytorna och ventilationen i restaurangen var dimensionerade därefter, under 2015 omsatte verksamheten 28 miljoner.
– Det har gått från en dimension till en annan och bara att suga ut all luft är an anledning till varför vi måste göra den här investeringen inför den här säsongen, säger Henrik Arkåsen på Guldkant.
Enligt krögaren Henrik Arkåsen har Guldkant totalrenoverats under det senaste året. Eftersom man velat ha verksamheten igång samtidigt har man varit tvungen att utföra arbetet i etapper.
– Nu har vi gjort i ordning alla rum som vi kan men det är egentligen inte så konstigt. Det mellan 250 och 300 gäster och äter här varje dag och då blir det ett naturligt slitage.
Redan vid nyår flyttade restaurangens bageri in från den tidigare adressen på Saltmagasinet i Västervik. Bageriet finns bakom restaurangköket där det tidigare varit ett förråd.
– Vi har lämnat Saltmagasinet bakom oss men vill fortfarande kunna baka bröd till restaurangen, säger Henrik Arkåsen.
I och med nyöppningen byter Guldkant meny. Sedan tidigare har man varit en outtalad Bistro med inriktning mot det franska, svenska och italienska köket. Det konceptet släpper man nu och öppnar upp för en större blandning av smaker.
– Vi vill göra goda grejer helt enkelt. Man kan också säga att vi har varit runt lite mer i världen i vårt sökande efter smaker. Nu kan vi göra tacos om det är så, säger Henrik Arkåsen.