– Så länge som vi har jobbat för detta, det är jätteroligt att vi äntligen är i mål, säger hon där hon efter invigningstalet och bandklippningen står i entrén till den nya restaurangen och delar ut blombuketter till de första kunderna.
– Jag är så fantastiskt glad för alla medarbetare som slitit för att göra det fint och bra och hinna färdigt med allt i tid. Då blir man berörd, förklarar hon.
Med en tillbyggnad som möjliggör fler sittplatser, utökad meny med servering av varm mat hela dagen och en mer inbjudande restaurangmiljö än tidigare, blir den nya restaurangen ett lyft för Ica, tycker exempelvis Walle Nothdurft, stammis sedan många år. Invigningsdagen till ära passade han också på att bli den nya restaurangens allra första kund.
– Den är jättefräsch, så det är kanon, säger han där han intar sitt kaffe ihop med Göran Ahlberg i ett hörn med utsikt över restaurangen.
Vad blev då första beställningen för herrarna?
– En fralla och kaffe. Det obligatoriska, säger Göran Ahlberg som ändå inte är främmande för att utöka sin meny framöver.
Även damgänget Lena Karlsson, Siv Karlsson och Anita Helgesson är nöjda där de intar kaffe och bakelse i restaurangen.
– Det här blir toppen, säger Anita Helgesson som uppger att hon besöker kafét varannan dag, i samband med att hon handlar.
Linnea Johansson är försäljningschef på Ica Maxi och stämmer in i hyllningskören.
– Det känns jättebra, superkul att vi äntligen har öppnat och är igång. Det har varit en ganska lång process från det att vi bestämde oss för att bygga om till att vi nu är igång, det är mycket bakom som inte syns.
Tina Scherman är affärsutvecklare inom måltidslösningar för Ica och hon är på plats invigningsdagen.
– Det är den åttonde Icandersrestaurangen vi öppnar. Det är ett Icakoncept där uttrycket ser likadant ut var du än är. Maten utgår från husmanskost men med influenser från hela världen – så i Västervik har vi förstås världens bästa pizza, säger hon.