Sofies lasagne föll juryn på läppen
En vegetarisk quornfärslasagne med svampbechamel, komponerad av Sofie Andersson, vann första pris när tävlingen Årets skolmåltid avgjordes i Västervik i samband med Smaka på Tjust.
Quornfärsblandningen ska användas till lasagne.
Foto: Ellen Kindstrand
Recept
Vegetarisk quornfärslasagne med svampbechamel6 portioner300 gram quornfärs
1 färsk chilipepparfrukt
6 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 morötter
1 kruka timjan
400 gram krossade tomater
1,5 deciliter ketchup
1 msk soja
chilipeppar
salt
svartpeppar
200 gram mozzarella
20 lasagneplattor
15 färska champinjoner
14 deciliter mjölk
60 gram mjöl
6 rödbetor
mozzarella till rödbetorna.
1. Fräs quornfärs, vitlök, lök, chilipeppar och rivna morötter. Häll på krossade tomater, hackad timjan, ketchup och soja. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. 2. Fräs lök och champinjoner. Pudra över mjöl. Häll på mjölk. Låt koka i fem minuter.3. Varva färs och svampsås med lasagneplattor. Toppa med mozzarella.4. Tillaga i ugn på 150 grader i cirka 30 minuter.5. Koka rödbetorna mjuka. Skär till kuber och gratinera med mozzarella. Servera som tillbehör på tallriken.
1 färsk chilipepparfrukt
6 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 morötter
1 kruka timjan
400 gram krossade tomater
1,5 deciliter ketchup
1 msk soja
chilipeppar
salt
svartpeppar
200 gram mozzarella
20 lasagneplattor
15 färska champinjoner
14 deciliter mjölk
60 gram mjöl
6 rödbetor
mozzarella till rödbetorna.
1. Fräs quornfärs, vitlök, lök, chilipeppar och rivna morötter. Häll på krossade tomater, hackad timjan, ketchup och soja. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. 2. Fräs lök och champinjoner. Pudra över mjöl. Häll på mjölk. Låt koka i fem minuter.3. Varva färs och svampsås med lasagneplattor. Toppa med mozzarella.4. Tillaga i ugn på 150 grader i cirka 30 minuter.5. Koka rödbetorna mjuka. Skär till kuber och gratinera med mozzarella. Servera som tillbehör på tallriken.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!