Socialchefen: Smittan har nått ännu ett boende

Totalt har nu elva omsorgstagare på Hagnäsgården bekräftats smittade av coronaviruset och sammanlagt nio på Sundsgården i Hjorted. Och på måndagen stod det klart att även en omsorgstagare på Nynäsgården i Hjorted insjuknat i covid-19.

Totalt har elva omsorgstagare på Hagnäsgården i Gamleby bekräftats smittade med covid-19. Fler boenden i kommunen har drabbats. På Lindögården har hittills två omsorgstagare smittats.

Totalt har elva omsorgstagare på Hagnäsgården i Gamleby bekräftats smittade med covid-19. Fler boenden i kommunen har drabbats. På Lindögården har hittills två omsorgstagare smittats.

Foto: Ingrid Johansson Hjortvid/Arkiv

Västervik2021-01-04 14:53

Något som alltså innebär att viruset tagit sig in på ytterligare ett särskilt boende i kommunen.

Även Lindögården har drabbats. Där har två omsorgstagarare insjuknat.

– Många medarbetare på de drabbade boendena har också blivit sjuka under helgerna, så det har varit besvärligt på personalsidan. De som varit friska och kunnat arbeta har fått arbeta hårt och på så vis har man ändå fått det att gå runt, säger socialchef Jörgen Olsson.

Hur många medarbetare som insjuknat har han inga exakta uppgifter om.

– Men det rör sig om ett flertal, säger han. 

Som vi redan kunnat berätta inleddes vaccineringen av omsorgstagare på kommunens särskilda boenden under mellandagarna och i veckan väntas mer vaccin nå kommunen.

– Vi väntar ytterligare 300 doser den här veckan. Jag hade hoppats att de skulle ha kommit som i dag, måndag, men så fort vi får dem har vi sjuksköterskor som åker ut till boendena för att fortsätta med vaccineringarna, säger Olsson.

Västervik och Mörbylånga blev de kommuner i regionen som först fick komma igång med vaccineringarna.

– Vi börjar med personer som bor på särskilda boenden för äldre, särskilda boenden för de som har stöd enligt LSS, har personlig assistans eller hemtjänst. Det är enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning, sade vaccinationssamordnaren Marie Ragnarsson inför att de första doserna skulle fördelas i mellandagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!