Snabbt, gott - och nyttigt
Foto:
En hel del av rätterna ser avancerade ut på bilderna, men faktum är att det mesta faktiskt är lätt. Viss övning krävs det väl för att filea en citrusfrukt, men inte ens det är egentligen svårt. Sympatiskt är att här finns alla dagens måltider representerade: frukost (det är rätt gulligt att boken börjar med receptet på havregrynsgröt), lunch-/middagsmat, mellanmål och desserter. Vi bjuds också på tips om bra utrustning, grunderna i ett välutrustat skafferi och tips på hur man lägger upp matlagningen: tänk framför allt på att ha roligt och njuta av maten, på det viset kommer du långt!Citronbakad lax med fänkålsslaw
fyra personer
Tidsåtgång 15 minuter
1 fänkål
1/2 dl lätt crème fraiche
1 tsk hel kummin
4 bitar laxfilé à 150 g, skinnfria
salt och vitpeppar
1/2 gurka
strimlat skal och saft av 1/2 citron
2 msk olivolja
Skiva fänkålen tunt, blanda med crème fraiche och kummin, smaka av med salt och peppar.
Krydda och stek laxen i lite olivolja, cirka tre minuter per sida. Skala, kärna ur och skiva gurkan tunt. Blanda den med citronskal, saft och olivolja. Häll det över laxen och servera med fänkålsslaw och kokt potatis.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!