Smaka på Tjust flyttas i år

- Vi flyttar årets stora kultur- och skördefest en vecka och förlänger dessutom arrangemanget till två dagar. Det blir den 20-21 september som Smaka på Tjust arrangeras för tredje året. Härigenom slipper vi konkurrera med bland annat Ölands skördefest, berättar Jan Hartman, projektledare för "Smaka på Tjust".

Jan Hartman är projektledare för årets stora kultur- och skördefest "Smaka på Tjust som i år är framflyttad en vecka till den 20-21 september. Det är det tredje året för arrangemanget som i fjol drog cirka 10 000 besökare på en dag.

Jan Hartman är projektledare för årets stora kultur- och skördefest "Smaka på Tjust som i år är framflyttad en vecka till den 20-21 september. Det är det tredje året för arrangemanget som i fjol drog cirka 10 000 besökare på en dag.

Foto: Tillfälliga fotografer

Västervik2008-04-07 17:09
Blir det samma innehåll som tidigare år?
- Vid fjolårets Smaka på Tjust deltog aktörer på 50-talet platser i kommunen. Det var en kombination av mat och kultur. I år skulle vi vilja att aktörerna slår sig samman några stycken på samma plats. Då ökar attraktionskraften. Biodlare och andra småskaliga producenter skulle kunna söka sig till matproducerande gårdar. Det tryter inte alls på idéer som gör att helgen blir bättre för besökare. Och då blir säljtrycket bättre. Målet är att göra ett ännu bättre evenemang i år. I fjol beräknar vi att 10 000 personer besökte arrangemanget. Varför ska projektet ombildas till en ideell förening?
- Det kommer att underlätta mycket. Då får vi större delaktighet i evenemanget. En del i nysatsningen bidrar även Västervik Framåt AB med som ska hjälpa till att utveckla affärsidén hos tillverkare och producenter. Vi har hört att ni vill skapa en jättestor uteservering på Stora Torget i Västervik på fredagen och lördagen?
- Det finns med i planerna, men då krävs det att handeln, krögarna eller andra aktörer ställer upp, vilket vi naturligtvis hoppas på. Hittills har inget beslut fattats.
Hallå där...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om