Slottsholmen om framtiden efter pandemin

Slottsholmen har både byggt ut och öppnat ett nytt varmbadhus under de två år pandemin pågått. Med hävda restriktioner hoppas man på en ökad tillströmning av gäster, framför allt när det gäller större sällskap.

Leif Karlsson, driftschef på Slottsholmen, säger att Slottsholmen sedan dag ett följt alla myndigheternas restriktioner, utan att leta kryphål. Det kommer man göra även fortsättningsvis.

Leif Karlsson, driftschef på Slottsholmen, säger att Slottsholmen sedan dag ett följt alla myndigheternas restriktioner, utan att leta kryphål. Det kommer man göra även fortsättningsvis.

Foto: Caroline Petersson

Västervik2022-02-03 15:00

Driftchefen Leif Karlsson är "glad men inte överraskad" över torsdagens besked från regeringen. Han har tyckt att mycket under pandemin varit dubbelbottnat, och så är känslan även denna gång. Men nu är det glädjen som dominerar – även om ett stänk av oro finns kvar. 

– Det här gör förutsättningarna för att bedriva business lite bättre, och även utifrån ett gästperspektiv finns ett uppdämt behov av att få bete sig mer som man vill. Jag är också glad över att folk som inte kunnat träffa sina anhöriga nu får göra det.

Samtidigt; 

– Jag har respekt för att det kan bli vändningar igen, med nya mutationer och så vidare. Men det ser ju bra ut med både vaccinationsantalet och läget i sjukvården, och vi går mot varmare tider.

undefined
Leif Karlsson utanför Slottsholmens hotell och Restaurang.

Hur viktiga är de hävda restriktionerna för Slottsholmen?

– Det är jätteviktigt, det är mycket roligare att driva hotell och restaurang utan restriktioner. Vi får möjlighet att visa upp vår verksamhet på ett annat sätt. Det handlar till exempel om vissa ytor som anpassats för större sällskap, som våra bord för 14 personer. 

Vilka delar av er verksamhet har påverkats mest av restriktionerna? 

– Den med våra affärsresenärer, allt från de som åker individuellt till de större grupperna. Och många födelsedagsfiranden och bröllop, med större sällskap, har ställt in. 

Slottsholmen har gjort flera stora investeringar under pandemin. Det nya varmbadhuset slog upp portarna i höstas, och restaurangen har fått en inglasad veranda. Förhoppningen är att satsningarna ska ge god utdelning framöver, i större utsträckning än de redan gjort. Även om badhuset ändå inte tar in fler än 50 personer i taget tror Leif Karlsson att det funnits en mental spärr hos många, som gjort att man inte gått dit på grund av pandemin. 

undefined
Dany Carapito, Frida Schildt och Federico Sanchez jobbar inom Slottsholmens olika verksamheter. Dany och Federico på restaurangen, Frida på varmbadhuset och i receptionen.

Hur har det gått hittills för varmbadhuset? 

– Det har varit väldigt, väldigt positivt. Vi har inte varit så offensiva i vår marknadsföring än, men de som varit där har varit jättepositiva. Jag är jättestolt över mina kollegor och vår produkt.

Nästa satsning, som redan smygstartat, är en ny bar i lokalerna till vänster om receptionen. Det som utlovas är en klassisk hotellbar med internationell känsla, där man kan ta en kaffe eller en drink och en lättare matbit. 

– Det blir ett nytt vardagsrum, en ny lounge för Västerviksborna. 

undefined
Den nya hotellbaren ska få en touch av världen och kunna fungera som ett vardagsrum åt Västerviksborna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!