"Självklart att byta till ett billigt alternativ"

För Maj-Lis och Allan Nyström var det självklart att utnyttja sin konsumentmakt.
- Det är inte ett dugg komplicerat att byta elleverantör, säger Allan Nyström.

Ser om sitt hus. För Maj-Lis Nyström och hennes make Allan på S:ta Gertruds väg var det självklart att byta till lågprisel. Foto:  MATILDA AHL

Ser om sitt hus. För Maj-Lis Nyström och hennes make Allan på S:ta Gertruds väg var det självklart att byta till lågprisel. Foto: MATILDA AHL

Foto:

Västervik2005-11-30 00:25
När elmarknaden avreglerades blev det möjligt för konsumenterna att byta elleverantör. Avregleringen har skapat stor förvirring bland många kunder. Men Allan och Maj-Lis Nyström som bor på S:ta Gertruds väg i Västervik och som värmer upp sitt hus med el, tog genast tag i saken och tecknade avtal med ett av lågprisalternativen, Telge energi.
- Man är ju ekonomisk, säger Allan.
Att det skulle vara krångligt att byta elbolag håller han inte med om.
- Det är mycket lättare än vad många tror, säger Allan Nyström.
- Dessutom är det väldigt trevligt att vara kund hos dem, rätt som det är kommer det ett paket på posten. Förutom födelsedagspresenter skickar de blomstercheckar och annat trevligt, inflikar Maj-Lis Nyström.

Nyströms valde att teckna ett fast elpris på tre år i taget. Och eftersom de tecknade avtalet när elkursen var låg så har det lönat sig.
- Dessutom slipper man att bry sig under de här åren, säger Allan Nyström.
Fast elpris är, enligt Konsumentverket, bra för den som vill ha koll på vad man ska betala för sin el under en framtid. Vintern för snart tre år sedan slog elpriset rekordnivåer. Trots dessa rekordnivåer så har det visat sig att rörligt pris är mer förmånligt.
- Tittar man på en tioårsperiod så har det varit billigare att ha ett rörligt elpris än ett fast. Men det kan ändra sig snabbt säger Maria Ström, energi- och konsumentrådgivare i Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om