I april förra året lanserades Wirumglassen, glass gjord på fet och proteinrik mjölk från Jerseykor. Adam Dahlberg i Wirum säger att det har gått jättebra sedan starten.
- Glassen har fått ett bra mottagande och allt har flutit på. Det har motsvarat våra förväntningar och de var faktiskt ganska höga.
Från början fanns 20 glassmaker i grundsortimentet och i dag har man 35 olika smaker. Adam berättar att efterfrågan på smak varierar över säsongerna.
- Runt midsommar är folk sugna på vanilj- och jordgubbsglass och under hela sommaren har våra sommarsmaker gått bra. Vi lanserade en blåbärsglass för några veckor sedan och den sålde slut.
I början talades det om eventuell lattemjölk från Wirum men Adam säger att det inte blivit aktuellt. Man har gjort lite tester men inte mer än så.
- Vi har valt att fokusera på glassen.
I dagsläget säljs Wirumglassen i sex butiker i både Västervik, Oskarshamn, Mönsterås och Kalmar. Men Adam poängterar att det inte handlar om någon volymproduktion.
- Det är ett hantverk vi jobbar med och vi känner oss säkra på vår produkt. Det är roligt att satsningen gått bra och vi har fått mycket feedback. Det stärker verkligen självkänslan.