Undersökningen visar till exempel att färre än riksgenomsnittet har fått plats på det boende man önskat.
Likaså tycks det i Västervik vara svårare att komma i kontakt med sjuksköterskor och läkare vid behov, jämfört med riksgenomsnittet.
Omsorgstagarna i Västerviks kommun känner dock aningen större förtroende för personalen jämfört med riksgenomsnittet. Likaså är man jämförelsevis mer nöjd med de aktiviteter som erbjuds.
Det är Socialstyrelsen som genomfört brukarundersökningen i hela landet.
Samtliga personer över 65 år som bor på särskilda boenden eller har hemtjänst i Västerviks kommun har fått möjlighet att svara på en rad frågor som rör bemötande, trygghet, delaktighet, utförande och kontakt. Västerviks kommun ligger över riksgenomsnittet på samtliga av dessa mått.
"Det är glädjande att vi har fått ett kvitto på den goda kvalitet som vi generellt sett har inom vår kommuns äldreomsorg, både inom hemtjänsten och på särskilt boende. Förra året genomförde inte Socialstyrelsen någon brukarundersökning, det saknade vi mycket. Därför är det extra skönt att nu få bekräftat att vi har utvecklats på ett positivt sätt jämfört med riksgenomsnittet", säger kommunens socialchef Joakim Nyman, i ett pressmeddelande.
Han passar också på att ge en stor eloge "till alla våra fantastiska medarbetare som skapar livskvalitet varje dag för våra medborgare".