Snarare är det en digital sax.
– På själva stängningsdagen avslutas alla anslutningar, och det görs centralt. Då kan man inte längre ringa eller surfa via kopparnätet, berättar Limås.
Sedan händer ingenting mer, på några veckor.
– Någon kanske har missat informationen och ringer till oss och säger att telefonen inte fungerar, då har vi några veckors marginal, för att kunderna ska kunna föra över sitt nummer till en modern lösning, till exempel.
Sedan börjar själva nedkopplingen av den tekniska utrustningen. Den kan ta lite tid.
– Anslutningen till fastigheter ska klippas av, sedan ska stolpar och stationer plockas ner och det ska tas omhand på ett miljövänligt sätt. Det är inget enmansjobb för entreprenörerna att plocka ner stolparna, utan det krävs en del säkerhet kring det, säger Limås.
Alla stolpar och stationer plockas inte heller bort samtidigt.
– Kanske har elbolagen ledningar i stolparna som man måste lösa först. I vissa fall får stationerna, alltså de små teknikbodarna, vara kvar. Där finns det teknik som kan behövas till exempelvis fibernätet. Vi för också en dialog med markägarna inför att vi ska gå in på marken, förklarar Limås.
Den fysiska processen kan ta ett år, eller mer.
– I skärgården kan det också vara en större projektering eftersom man kanske inte kan köra in en lastbil till alla ställen. Det är en omfattande process, som ska göras på rätt sätt.