– Ihop med ordinarie personal kommer vi ha en personalstyrka på ungefär 150 personer sammanlagt i sommar. Det är alltifrån städning på morgnarna, till frukost- och lunchservering, sedan är det bartenderpersonal, DJ:s och evenemangsansvariga. Det är en stor spännvidd!
Det berättar Guldkants VD Jonas Settlin. Just nu har de hittat ungefär hälften av de sommarjobbare som behövs.
Restaurangbranschen har drabbats hårt av pandemins restriktioner, och många har lämnat yrket.
Samtidigt ser Settlin att fler unga söker jobb nu när det är lågkonjunktur.
– Kanske har swishströmmen från mamma och pappa blivit mer återhållsam, resonerar han.
Kombinationen av en pressad bransch och flera nya restauranger har gjort att sökfältet behövt vidgas till även yngre personal. Settlin ser helst att man är minst 14 eller 15 år innan man börjar jobba på Guldkant.
– I år kommer de flesta vara mellan 16 och 22, berättar han.
Rekryteringen är en utmaning, men Jonas Settlin är övertygad om att de kommer lyckas:
– Att hitta rätt antal tror jag är lätt, däremot kräver det lite ansträngning att hitta rätt. Man får den personal man förtjänar, och det är upp till oss.
Att anställa unga är ett sätt att säkra arbetskraft för framtiden, men ger också unga en chans att säkra sina framtida sommarjobb. Win-win.
– Vi har många som börjat hos oss med enklare sysslor och sedan jobbat sig uppåt, berättar Settlin.