Så beskriver Mikael Rainsson tankarna bakom verksamheten som han och sambon Sandra Andersson tar över från och med den första juli.
Mikael har sedan tonåren arbetat i restaurangvärlden och har senast drivit lunchrestaurang i Bålsta, norr om Stockholm. Att paret letar sig till Västervik beror på att Sandra kommer från staden. Krogen i Bålsta är nu såld och man räknar med att öppna upp i Västervik någon gång i mitten av juli. Utöver att ha öppet utanför turistsäsongen vill paret även pressa priserna för vad det kan kosta att gå på restaurang i stadskärnan. Fokuset ska ligga på husmanskost.
Lägre priser på maten, betyder det att ni tänker tumma på råvarorna?
– Nej, det tänker vi inte vi göra. Utan vi hoppas kunna hålla lägre priser genom att både jag och Sandra arbetar mycket med verksamheten på egen hand. Jag i köket och hon ute i restaurangen, säger Mikael.
Utöver mat- och dryckutbudet kommer restaurangen även ha glassverksamhet under sommaren.
De senaste åren har flera glassbarer öppnat upp i stadskärnan. Vad får er att sticka ut?
– Utöver glass tänkte vi även ha satsa stort på våfflor, närmare bestämt bubbelvåfflor. Vad jag vet så är det ingen i Västervik som nischat sig på det ännu. Sen vill jag påstå att det alltid finns rum för mer glass. Det är skönt att slippa de långa glassköerna som kan uppstå på sommaren, säger Mikael.
Namnet på det nya haket flörtar en del med den lokala dialekten: "Restaurang Westerwik"