Recept på rolig barnmat

Det behöver inte vara svårt att laga barnmat. Och mat för bebisar kan vara så mycket mer än mosad potatis. Här följer ett par recept på rolig barnmat som med fördel kan ätas av både barn och vuxna. Recepten kommer från Andra mosboken.

Västervik2007-12-15 00:05
Marockansk minipippi (från 8 månader)1 kycklingfilé1 matsked raps- eller olivolja1 deciliter mjölk1 tesked pressad citron1-2 matskedar kikärtorgärna en bit röd paprika1-2 matskedar finklippt persilja1/2 deciliter couscous1/2 deciliter kokande vattenlite olivoljaSkär kycklingen i mindre bitar. Bryn den försiktigt runt om i olja på svag värme.Häll på mjölk och citronsaft. Lägg på ett lock och låt det puttra i 10 minuter.Lägg couscous i en liten skål, häll på kokande vatten och olja. Sätt på ett lock.Skölj kikärtorna i kallt vatten och riv paprikan grovt på ett rivjärn. Lägg i kikärtor, paprika och persilja i kastrullen med kyckling och låt alltihop puttra i 2-3 minuter. Mixa eller skär smått om din bebis är redo för det.Blanda ner couscous och servera.Italiensk kycklingSkippa kikärtorna och servera med pasta och riven parmesan i stället för couscous.Sötnosens sötpotatisgryta (från 6 månader)1/2-1 sötpotatis1 vitlöksklyfta50 gram köttfärs1/2 deciliter vattenfärsk bladpersiljasmör, oliv- eller rapsoljaSkala sötpotatisen och skär den i tärningar. Ta bort skalet från vitlöksklyftan.Häll vatten i en liten kastrull. Lägg i sötpotatistärningar, vitlök, finklippt persilja och köttfärs. Låt alltihop puttra i 5-10 minuter tills sötpotatisen är mjuk.Mixa eller mosa.Servera med en klick smör eller olja och rör om.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om