Juryn skriver i sin motivering: "Välbalanserad kombination av smaker. God, fluffig deg, jämnt gräddad. Med hängivenhet, professionellt utförande och med högsta klass. Två riktigt bra pizzor!"
På andra plats kom Hökarboden i Stora Rör och på bronsplats Kaffestugan i Böda. Båda ligger på Öland.
I tävlingen fick deltagarna göra två pizzor: En vegetarisk och en med lokala råvaror. Mästerskapet arrangeras av de tre länsstyrelserna i Småland.
När vi når Raymond Hanna är han strålande glad efter segern och har svårt att sätta ord på känslorna:
– Det går inte att beskriva faktiskt.
Lättare är att berätta om segerrecepten.
– Den vegetariska pizzan innehöll sauterad mangold, chili och vitlök. Vi toppade den med svensk stracciatellakräm.
En stracciatellakräm ska i vanliga fall innehålla italiensk ost, men Raymond och Simon använde svenska ostsorter.
Den andra pizzan hade han döpt till Västervikspizza. I uppdraget ingick att använda ett antal lokala råvaror. Här valde Raymond en annorlunda variant. Han bakade en klassisk "margherita". Det vill säga en enkel pizza med tomat, ost och kryddor. Den serverades med fyra lokala charkvaror som låg bredvid som tillbehör.
Istället för att äta pizzan med kniv och gaffel fick matgästerna klippa till pizzabitar med sax, toppa med chark och rulla ihop alltsammans till lagom stora munsbitar.
Segern innebär att Raymond och Simon gått vidare till nordiska pizzamästerskapen i februari.
– Det som kändes stärkande är att två av de andra som tävlade i dag placerade sig på pallen i förra årets nordiska mästerskap.