Hon har mött många där äldre föräldrar har fått ta över en hund från barnen, när det visat sig att tiden inte räckte till.
– Jag skulle önska att fler tänkte efter före, säger hon.
Under pandemin blev det här extra tydligt, när många passade på att skaffa hund, men fick problem när livet börjat rulla på som vanligt igen.
Därför vill hon och Tina Wennersten, som driver veterinärkliniken i samma hus, ordna en informations- och frågestund för blivande hundägare.
– Vi har stött på människor som inte haft de lyckligaste hundköpen, säger Mi.
På tisdagen samlades därför ett gäng hundentusiaster i butikens kafédel för att prata hund.
– Den första frågan är: Ska vi ha hund? När man har bestämt sig för det kan man gå vidare och fundera på vilken typ av hund, säger Mi.
– Om man hittar en hund som motsvarar ens personlighet så har man sen en kompis i alla lägen.
De flesta här hade dock redan bestämt sig för vilken ras de skulle ha, och flera hade hund hemma sedan tidigare. Därför kom många av frågorna att handla om första valptiden.
Peter Lönnblom berättar att han och hans familj ska få hem sin första hund, en labradorvalp.
– Vi har skyndat långsamt, vi har pratat om det i många år, men det måste finnas tid och stöd runtomkring. Nu kände vi att det var rätt läge.
De ville ha en familjehund som är trevlig och social och tittade på flera retriever-raser, men det var lite en slump att det blev just en labbe.
– En kollega är fodervärd till en jaktlabradortik som just skulle ha valpar. Jag jagar inte själv men jag har en föreställning om att jag kommer tycka det är roligt att aktivera hunden.
Mi och Tina tipsar om två saker att börja träna med en gång, så fort valpen har gjort sig lite hemmastadd i det nya hemmet.
Det första är ensamträning.
– Det klassiska är att man tänker att det är synd om valpen, den är ju så liten, men ju äldre den blir desto svårare blir det, säger Tina.
Till exempel kan man börja med att gå ut ur rummet när valpen somnat och låta den sova ensam, men hålla sig i närheten.
Det andra är att lära hunden att hålla sig till husse och matte.
– Då tar man med hunden ut och släpper så hunden får skutta med. Gör man det när valpen är liten så lär den sig att följa, säger Mi.
– Försöker man släppa en 8 månaders hund i skogen, som aldrig gått lös, så blir det problem.
Mi och Tina pratar också en del om hur viktigt det är att välja rätt uppfödare. Under pandemin uppstod en stor efterfrågan på valpar och det märktes en stor ökning i antalet smuggelhundar. En del togs fast i tullen på vägen in och många valpar fick avlivas. Men många har också sålts vidare till köpare i Sverige.
Så hur ska man göra för att undvika att bli lurad?
– Det är bra att ställa sig frågan, varför föder de upp sina hundar? Är det för att de är intresserade av en viss ras, eller är det för att tjäna pengar? säger Mi.
Hon tycker också att man, när man ska titta på en valp, begär att få se mamman och helst även pappan till valparna och aldrig köpa en hund av någon som vill träffas på en parkering eller något liknande.
– Vi vet att det här problemet finns och jag tycker det har ökat, säger Tina.
– Tyvärr är det här ofta så välskött att det är svårt att genomskåda.
Till exempel kan hundsmugglarna förfalska stamtavlor från utlandet, ljuga om valpars ålder och mycket annat.
– Ändå är vi ganska förskonade från det här i vår del av landet, säger Tina.