I ett Facebook-inlägg och även på sin hemsida skriver restaurangen att personalen är viktigast för dem och att man under rådande omständigheter inte kan garantera deras trygghet.
Linda Åhman, delägare till krogen, säger att beslutet att stänga grundar sig i coronasituationen. Hon berättar att det i och med smittrisken funnits en oro bland personalen.
– På grund av den ökade smittspridningen känner vi att vi måste ta vårt ansvar och visa våra anställda det. Det var ett tufft beslut, men ibland måste man våga. Personalen står bakom oss, och det känns jättebra, säger Linda Åhman och fortsätter:
– Nu sätter vi oss själva i första rummet. Vi är ju ganska utsatta i vår bransch då vi möter otroligt mycket människor. Man börjar märka att det kommer närmare och närmare, och vi har ju inte privilegiet att kunna jobba hemifrån.
Varför stänger ni i just två veckor?
– Vi brukar stänga två veckor under februari för att storstäda eller renovera restaurangen, men vi kanske väljer att lägga de veckorna nu istället, säger Åhman.
Men ni kommer att öppna igen?
– Ja gud ja, det kommer vi göra! Det är inte så att vi stänger för att restaurangen skulle gå dåligt. Hade vi inte haft ekonomin med oss så hade vi inte haft möjlighet att stänga så här, svarar Linda Åhman och avslutar:
– Vi tar en liten vilopaus nu och rår om oss själva.