Populära korvmoppen rullar vidare

Sjukdom tvingade Hans-Åke "Korvgubben" Harrysson att sälja sin korvmoppe. Nu är nya köparen klar och den kommer att glädja många.

Marcus Ström Eliasson och Hans Åke Harrysson skakar hand över köpet.

Marcus Ström Eliasson och Hans Åke Harrysson skakar hand över köpet.

Foto: Västerviks kommun

Västervik2024-07-09 17:34

Under tisdagseftermiddagen blev köpet klart. Äldreomsorgen, centrala Västervik, köper korvmoppen. Det mobila aktivitetsteamet kommer att köra den.

– Jag och fyra tjejer ska åka runt till våra sju äldreboenden i Västervik och så småningom även till de övriga i kommunen, berättar aktivitetsledaren Marcus Ström Eliasson timmarna efter affären.

undefined
Hans-Åke Harrysson med korvmoppen vid Ljungheden, Västervik. Arkivbild.

Han läste i Västerviks Tidningen om att Hans-Åke Harrysson tvingas sälja på grund av den tuffa cellgiftsbehandling hans tjocktarmscancer kräver.

– Hans-Åke har besökt våra äldreboenden tidigare och var mycket uppskattad under pandemin. Kul att vi kan fortsätta åka runt som han gjort, säger Marcus Ström Eliasson som räknar med att sälja korv till lågt självkostnadspris.

Harrysson var också glad över affären:

– Underbart. Det känns jätteskönt att den hamnar där. Det var en lättnad. Jag har ju varit hos dem förut, kommenterar Hans-Åke Harrysson som har inlett sina tuffa behandlingar nu. 

undefined
Hans-Åke Harrysson har sålt sin korvmoppe.

Om tre veckor ska korvmoppen levereras. I köpet ingår även en livslång förbrukning av den klassiska moppesenapen.

Under vecka 31 räknar äldreomsorgen med att vara igång med korvmoppen, efter en liten grundkurs om hur man använder den för att grilla, steka och koka korven.

– Det är en ombyggd postmoppe som Harrysson haft i 15 år. Eftersom den är så hög behöver vi ett garage med stor takhöjd, berättar Marcus Ström Eliasson.

Han räknar även med att korvmoppen finnas utanför Bryggaren vid äldremässan i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!