En ponny från Västervik gör reklam på Östermalms gator

Under onsdagen åkte ponnyn Farbror Melker till Stockholm. Hans uppdrag var att, tillsammans med ett gäng Västervikstjejer, dela ut reklam för en av världens största hopptävlingar.

Utanför en av världens största hoppartävlingar står Västervikstjejerna Astrid Kling 12 år, Moa Ockelstam 14 år och Julia Waldenstål 11 år tillsammans med hästen Farbror Melker.

Utanför en av världens största hoppartävlingar står Västervikstjejerna Astrid Kling 12 år, Moa Ockelstam 14 år och Julia Waldenstål 11 år tillsammans med hästen Farbror Melker.

Foto: Marielle Friman

Västervik2024-06-26 20:00

Stall Viljebacken i Västervik blev inbjudna att göra reklam för LGCT/GCT, en av världens största hopptävlingar, tillsammans med Farbror Melker. 

I onsdags åkte därför en ponny och tre flickor från Västervik till Östermalm för att dela ut flyers, det vill säga reklamblad.

Marielle Friman, som har Stall Viljebacken, ligger bakom äventyret på Östermalm. Hon tog med sig tre av sina elever; Astrid Kling, Moa Ockelstam och Julia Waldenstål när det var dags att genomföra uppdraget.

– Det var kul, det var många som kollade. Vi hade också pyntat Farbror Melker så att han drog till sig mer uppmärksamhet, berätta Astrid Kling.

Farbror Melker hade glittriga hovar, blommor i manen och glitter på kroppen. Det gjorde det enklare att dela ut flyers, berättar Marielle Friman.

Tävlingen som de gör reklam för startar på fredagen den 28 Juni. Hela gänget blev inbjudna att se tävlingen på plats.  

undefined
Astrid Kling berättar att det var svårare att gå runt med Melker i Stockholm än hemma. Det var mer bilar och folk att ha koll på än i Västervik.

Att dela ut flyers och få vara en del av tävlingen beskriver Marielle Friman som en "once in a life time experience".

– Att ens få komma in på den arenan och komma i närheten av sådana proffs är verkligen en stor grej, säger hon.

Höjdpunkten med resan var för Astrid Kling att få gå in i den stora arenan där tävlingen äger rum.  

– Att gå in dit är en av de största grejerna jag har fått göra i mitt liv, när det kommer till hästar, berättar hon.

undefined
Farbror Melker är populär.
undefined
Farbror Melker är tillfixad med blommor i svansen inför sitt jobb i storstan.
undefined
Vid ingången till arenan poserar Astrid Westerberg, Moa Ockelstam, Astrid Kling, Farbror Melker och Julia Waldenstål.
undefined
Marielle berättar att hon har sett flickorna växa under resan. "Det handlar om att ta ett socialt ansvar att våga gå fram till folk och ge dem reklamen", säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!