I första hand vill hon att Miljödomstolen ger klartecken för den landbaserade fiskodlingen. I andra hand att ärendet återförs till länsstyrelsen för att pröva alternativa lokaliseringar av fiskodlingen.
Ansökan omfattar tre alternativa placeringar av fiskodlingen, som innebär utsläpp till Gamlebyviken, Dynestadsjön eller Gudingen.
"Dynestadsjön är så förorenad att kommunen inte kartlagt omfattningen. Utsläpp av syrerikt vatten kommer att förbättra tillståndet om utsläppen sker i botten av sjön", skriver Pernille Pedas.
Hon är absolut inte nöjd med den långa handläggningstiden - över fyra år - och vädjar nu om en riktigt snabb handläggning.
Länsstyrelsens långa handläggning ser hon som en medveten handling och påminner om att Forsby gård ansökte om tillstånd för kycklinguppfödning efter Nygårds ansökan om fiskodling. Kycklinguppfödningen är i bruk sedan november förra året.
I sitt överklagande gör hon också klart att hon anser sig från början ha fått ett muntligt, positivt besked från Västerviks kommun. I januari i år fick hon besked om att det kanske inte längre var säkert positivt.
Fiskodlingen skulle bli norra Europas största, kräva en investering på 200 miljoner kronor och skapa 30 arbetstillfällen. Den skulle dock släppa ut 376 kilo fosfor och sju ton kväve per år. Till odlingen skulle en biogasanläggning kopplas.