Ökat intresse för att köpa lägenhet i Västervik

Kanske är det snön som gör att husköpare i Västervik har varit mer intresserade av att köpa lägenhet än villa den senaste veckan.

En bostadsrätt på Storgatan 25 i Västervik har fått många klick på Hemnet.

En bostadsrätt på Storgatan 25 i Västervik har fått många klick på Hemnet.

Foto: Fastighetsbyrån

Västervik2023-12-12 05:00

Bland de fem mest klickade objekten på Hemnet förra veckan hittar vi bara en villa. En gissning är att avsaknaden av snöskottning och halkbekämpning gör att lägenheter blir hetare än villor bland bostadsköpare såhär års.

Mest klickad är förvisso en villa, Södra Varvsgatan 56 i Västervik, men sedan är det bara lägenheter i toppen.

Södra Varvsgatan 56 är ingen nykomling på listan, men den har klättrat från plats två till ett i klicktoppen. Utropspriset ligger på 3,2 miljoner kronor för det renoverade och tillbyggda 1800-talshuset. Antal klick: 2 427.

undefined
Enda villan i klicktoppen är den som är till salu på Södra Varvsgatan 56 i Västervik.

Tvåa i klicktoppen är en lägenhet på Norra Bangatan 12A i Västervik. Den ligger på tredje våningen, centralt vid Västerviks station, med havsutsikt. Utropspriset för denna bostadsrätt är 825 000 kronor. Antal klick: 2 413.

undefined
Utsikt från lägenheten på Norra Bangatan 12A i Västervik.

Nummer tre är en lägenhet som ligger ännu mer centralt: på Storgatan 25 i Västervik. Där ligger utropspriset på 3,4 miljoner kronor. Antal klick: 2 411.

undefined
En bostadsrätt på Storgatan 25 i Västervik har fått många klick på Hemnet.

Fjärde mest klickade objektet är ett hyreshus med fem lägenheter och adressen Edsbruk Grantorpet 1A och 1B. Huset är byggt 1910, men om- och tillbyggt 2011.

I beskrivningen av fastigheten står det att samtliga lägenheter är uthyrda. Dessutom finns det hyresgäster på kö. Utropspriset är 1,4 miljoner kronor. Antal klick: 2 324.

undefined
Hyreshuset Edsbruk Grantorpet 1A och 1B ligger fyra i klicktoppen.

På femte plats i klicktoppen hittar vi ytterligare en lägenhet. Det är en trea på 78,5 kvadratmeter på Sjöstadsvägen 8A i Västervik. Utropspriset är 1 850 000 kronor. Antal klick: 2 192.

undefined
På Sjöstadsvägen 8A i Västervik finns en lägenhet som fått många klick.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!