Det rapporterar SVT Skåne. Med en temperatur på 300 grader ska hettan från patronerna utrota den oönskade växten på cellnivå.
54 värmepatroner på en 150 kvadratmeter stor yta kostar kommunen 300 000 kronor.
– Det är en dyr metod, men vi har fått rabatt eftersom det är en försöksyta, säger Trelleborgs kommunekolog Cathrine Ek till SVT.
Om den dyra metoden fungerar ska utvärderas av forskare, resultatet kommer först om några år.
– Vi kommer hit med jämna mellanrum under de första åren och tittar så inga skott har kommit upp, säger Lars-Göran Lindkvist, entreprenör som arbetar med försöket i Trelleborg.
Som vi berättat i flertalet artiklar är parkslide spridd i Västervik, bland annat vid Reginelund och vid Segelrum längs E22. Häromveckan skrev vi om radhusägare längs Gasverksgatan som var oroliga för att växten skulle sprida sig mot husen.
Parksliden vid deras garage växer på kommunal mark och kommunen följer de Naturvårdsverkets rekommendationer, nämligen att i möjligaste mån undvika att störa parkslidebestånd.
– Man ska inte röra parkslide om man inte verkligen behöver det. De flesta bestånd blir inte större om de får vara i fred. Men om man gräver upp växten så kan den få explosionsartad spridning, sa Rickard Ljunggren på Västerviks kommun i början av juni.
På vastervik.se finns en informationssida om parkslide Det återstår att se om försöket i Skåne på sikt kommer förändra rekommendationerna.