Nya grisar säkrar grillsäsongen

Trots eländet med salmonellasmittan vågar Håkan Jonsson blicka framåt. Han har skaffat 150 nya smågrisar som han driver upp på en gård tre km längre bort.  - Det blir ingen julskinka, men väl kött till påsken och till grillsäsongen.

Geggigt och lerigt efter tisdagens oväder, men fria ytor för en ny kull glada grisar.

Geggigt och lerigt efter tisdagens oväder, men fria ytor för en ny kull glada grisar.

Foto: Anders Jacobsson

Västervik2010-11-10 07:46
150 utegrisar ligger och trycker i hagen i vinterrusket. Det är ordentligt blött i markerna genom regn och snöblask. - Det syns att dom precis som jag inte gillar när det är sådant här ruskväder. De trivs bättre när det kallare, säger Håkan. Men grisarna kommer så fort han visar sig. Här kan de springa runt och böka, precis som alla de andra 600 grisarna skulle ha gjort hemma på gården i Brantestad. Om det inte vore för den förbaskade salmonellan, resonerar Håkan. Smågrisarna transporteras hit i omgångar och ytterligare 150 grisar ska tumla runt här på Håkans nya grisuppfödningsmarker. I februari är de första slaktfärdiga. Men även här på nya gården påminns han om hur hårt salmonellan slagit mot hans verksamhet. - Jag måste hyra in en traktor för arbetet här ute. Den traktor jag har hemma på gården får inte användas här så länge gården är under sanering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om