Ny restaurang i centrum

På fredag kväll är det smygpremiär för Västerviks nyaste restaurang, Solsidan. VT hälsade på bland flyttkartonger och byggarbetare. Det börjar bli bråda dagar.

En hel del arbete återstår för Elisabeth Andersson men snart öppnar Västerviks nyaste restaurang, Solsidan.

En hel del arbete återstår för Elisabeth Andersson men snart öppnar Västerviks nyaste restaurang, Solsidan.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2013-03-07 13:58

I början av februari besökte Elisabeth Andersson och Roger Haglind lokalen, som förut huserat både Räken och Seaside lounge. De har varit där förut men då som gäster. De här gången var det som spekulanter. Sedan dess har det gått fort. På fredag kväll är det smygöppning, meningen är att luncherna ska rulla igång i slutet av mars, någon vecka efter ska a la carte-menyn introduceras.

Elisabeth Andersson är från början kock och kallskänka, senast kommer hon från arbete på Kisa Wärdshus men har också arbetat med administration. Hon kommer att vara ansvarig för verksamheten, tillsammans med den personal man nu aktivt letar efter. En kock är redan anställd och ett par till behöver man rekrytera inför sommarsäsongen. Man söker också efter flera servitörer eller servitriser.

Bakom Elisabeth Andersson står Roger Haglind, som i dag är grossist för ett antal havsprodukter. Idén att starta restaurang har han burit på länge.

– Jag har länge varit sugen på att starta restaurang. Jag har bra kontakter i branschen och såg en liten lucka i marknaden här i Västervik, det ska bli väldigt skoj att komma igång, säger Roger Haglind.

Trots kontakterna kommer inte all fokus ligga på fisk och skaldjur. Elisabeth Andersson beskriver menyn som klassiska rätter med koncentration på det svenska men med en twist.

Roger Haglind berättar entusiastiskt om planerna för räkmackan, som han hoppas ska bli en klassiker i Västervikssammanhang.

Båda säger att responsen, både från kommunen och från andra krögare i staden, har varit överväldigande positiv.

– Det har gått smidigt och vi känner oss väldigt välkomna, säger Elisabeth Andersson.

Meningen är att Solsidan ska ha öppet året om, flera kvällar i veckan. Men först satsar man på nutiden. Telefonerna ringer ideligen och byggarbetare hastar genom dörren.

– Det är klart vi kommer hinna men det är lite bråttom, säger en leende Roger Haglind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om