– Det behövs en sådan här livsmedelsbutik i Västervik, det fattas faktiskt, säger Bayram Yildirim.
Han har tidigare jobbat med livsmedel i Turkiet. Tillsammans med Nursen Serhanoglu har han också drivit gatukök i Gislaved under ett år. Sen två år tillbaka driver paret pizzeria Acapulco i Västervik, och i måndags slog de upp portarna till den nya butiken, placerad i Allén.
– Det var lite nervöst, men det kom mycket folk, de är intresserade, säger Nursen Serhanoglu.
Att starta livsmedelsbutik har funnits i tankarna i ungefär ett halvår. För tre månader sen hittade Bayram Yildirim lokalen och bestämde sig för att satsa.
– Det är stora lokaler och det finns bra parkeringsmöjligheter, säger han.
Butiken säljer både färskt och fryst halalslaktat nöt- och lammkött, frukt och grönsaker, frysvaror som turkisk pizza och kebab, samt skafferivaror som ris, bönor och bulgur.
– Vi har arabisk, bosnisk, turkisk och svensk mat, säger Bayram Yildirim.
Varorna kommer från leverantörer i Göteborg, Malmö, Helsingborg och Stockholm, som i sin tur importerar.
Nursen Serhanoglu lyfter fram fryst Manti, kokta degknyten fyllda med köttfärs.
– De här är goda, men väldigt mycket jobb med att göra, säger hon.
Nursen Serhanoglu kommer främst att fokusera på att driva pizzeria Acapulco vidare, medan Bayram ska lägga mest tid på den nya butiken.
– Jag hoppas att det går bra och att folk blir nöjda, säger Nursen.