Ny ekorestaurang i Västervik

Redan i tisdags smygöppnade restaurangen Smak i det nya trygghetsboendets lokaler i Västervik. Tanken är att Smak ska bli den första Kravcertifierade restaurangen i staden.

Krögare. Raymond Hanna och Lucien Szabo öppnar ny restaurang  i Västervik.

Krögare. Raymond Hanna och Lucien Szabo öppnar ny restaurang i Västervik.

Foto: Nils Gruvebäck

Västervik2016-03-06 14:00

Bakom restaurangen står krögarna Raymond Hanna och Lucien Szabo. Smak blir krögarparets första i Västervik.

– Lucien har haft en restaurang i Uddevalla i 13 år. Jag har jobbat lite på ställen i Västervik. Min senaste arbetsplats har varit Slottsrestaurangen i Kalmar, säger Raymond Hanna.

Smak öppnade redan under veckan som gick men officiellt öppnade restaurangen under lördagens invigning och öppna hus av trygghetsboendet i Västervik.

– Vi får se vilket gensvar den här invigningen ger men från och med den sjunde mars ska vi finnas med i lunchguiden.

Även om restaurangen ligger i bottenplan på Midgårds trygghetsboende vänder sig restaurangen till alla typer av matgäster.

– Vi har lite annorlunda mat här. Vi har exempelvis pizzor men de skiljer sig från de traditionella. De har inga namn utan de ligger under olika kategorier som exempelvis kött, fisk eller räkor.

Är det lite lyxigare varianter av pizzor?

– Typ, men det behöver inte vara lyxigare egentligen utan det är ingredienserna som avgör vad man vill äta.

Enligt Raymond Hanna kommer Smak bli första restaurangen i Västervik som har en Kravcertifiering.

– Vi har börjat med steg ett där vi har antingen femton produkter eller 25 procent av vår meny som är Kravmärkt. Det jobbar vi med just nu och det är en process så det blir inte klart med en gång men alla våra grönsaker är Kravmärkta i dag och vi köper även in Kravmärkt kött från en lokal producent.

Hur kommer det sig att ni satsar just i Midgård?

– Vi fick en förfrågan från Bostadsbolaget om vi var intresserade av att driva en restaurang här. Då tyckte vi att det var ett väldigt bra tillfälle att göra det eftersom det är äldre som bor i huset och de vet vad exempelvis lokalproducerad mat är.

Hur ska ni lyckas få kommuninvånare att hitta till er restaurang i Midgård?

– Vårt hopp är att det ska sprida sig från mun till mun för vi vill sälja en upplevelse till våra gäster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om