Över vintern har flytbryggan, som behövs för att komma i och ur kanoterna, vilat på land. På tisdagen var det dags att lägga dem i vattnet och kicka igång kanotsäsongen.
– I första hand bedriver vi tävlingsverksamhet, men vi välkomnar alla som är intresserade av kanot, säger Anders Levihn, ordförande i Westerviks Kanotklubb.
I början av sommarlovet ordnar klubben kanotskola för barn och ungdomar mellan tio och femton år. Det är en intensivkurs i två veckor där deltagarna lär sig paddla kanot från grunden.
– Förra året var det femton stycken som var med och ungefär hälften fortsatte paddla regelbundet ända fram till hösten.
Det är många ungdomar som är intresserade av att lära sig paddla, men klubben har problem med att värva ledare. Det behövs många vuxna, inte bara till att lära ut teknik.
– Barnen orkar inte bära kanoterna själva och för säkerheten ska det finnas vuxna i följebåten, säger Anders Levihn.
– Alla som har kanotvana och föräldrar är välkomna att hjälpa till, säger fd ordförande Gunnar Sandberg.
I klubben gör medlemmarna återkommande långfärdsutflykter. Om några veckor kommer ett gäng paddla söderut över en helg. De har hyrt en stuga och de räknar med att paddla ungefär två mil per dag.
Westerviks Kanotklubb grundades 1923 och i klubblokalen vittnar de ansenliga prissamlingarna om många och stora tävlingsframgångar genom åren. Det är olympiska bragder och svenska mästare.
– Just nu har vi tre elitakitva kanotister, säger Anders Levihn.
Det är Ida Carlsson, Adam ask och Jonas Berggren.