Nästan på pallen i Årets kockelev

Robin Sjöholm kom på fjärde plats i tävlingen Årets kockelev 2007.
- Det gick bra på det stora hela men jag gjorde några småmissar, säger Robin Sjöholm.Robin Sjöholm kom på fjärde plats i tävlingen Årets kockelev 2007.
- Det gick bra på det stora hela men jag gjorde några småmissar, säger Robin Sjöholm.

Mersmak. Robin Sjöholm får se om han deltar i någon tävling nästa år, men den närmaste tiden ska han ta studenten och arbeta som kock på en skärgårdsrestaurang. Arkivbild Ellen Kindstrand

Mersmak. Robin Sjöholm får se om han deltar i någon tävling nästa år, men den närmaste tiden ska han ta studenten och arbeta som kock på en skärgårdsrestaurang. Arkivbild Ellen Kindstrand

Foto:

Västervik2007-05-10 00:25
Visst hade han gärna stått på prispallen, men en fjärdeplats är också bra.
Med ingredienserna högrev, palsternacka, morötter, rimmat sidfläsk, ansjovis, sötpotatis och champinjoner blev resultatet bräserad högrev med kanel- och apelsinsmak. Till det serverade han en rökt korv gjord av sidfläsk, högrev, ansjovis, champinjoner och kryddor samt en så kallad galette av tunt skivad potatis och morot varvad med västerbottenost.
- Jag hade tränat ganska många timmar innan och lagat rätten flera gånger. Så här efteråt märker jag att det var nödvändigt att öva så mycket.
Kocktävlingen har gett eleven på gymnasiets hotell- och restaurangprogram mersmak. Efter studenten ska han jobba som kock på en skärgårdsö och i framtiden tänker han arbeta för att bli en stor kock och öppna egen restaurang.

Tävlingen Årets kockelev 2007 gick av stapeln i Örebro. I år ville 50 skolor vara med i tävlingen. Av dem gick åtta vidare till tävlingen i Örebro.
I juryn deltog kockarna Melker Andersson och Markus Anjalay, kända från bland annat TV4, och vinnaren av Årets kock Tommy Myllymäki.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om