Myndigheterna skyller på varandra
Enligt försäkringskassan är Sandra Möller ett fall för arbetsförmedlingen.Men på arbetsförmedlingen är man av en annan åsikt.
- Vi har särskilda regler att rätta oss efter, säger hon. Om vi till exempel bedömer att en person inte klarar av att arbeta så är vi skyldiga att underrätta a-kassan om detta. Och då blir personen utan ersättning, säger hon.
Arbetsförmedlingen bedömer att Sandra Möllers fysiska besvär gör att hon inte klarar av att arbeta.
I en skrivelse till försäkringskassan skriver Marina Karlberg bland annat att "Sandra är fast i en sjukroll" och att "hon har låg aktivitet".
Vad bygger ni er bedömning på?
- Vi väger samman olika uppgifter vi fått av individen.
Enligt arbetsförmedlingen är det försäkringskassans ansvar att hjälpa Sandra Möller med arbetsprövning. Så här står det i skrivelsen till försäkringskassan: "Arbetslivsinriktad rehabilitering kan först bli aktuell efter att Sandra med stöd av annan myndighet via arbetsträning visat i vilken omfattning hon klarar aktivitet".
Arbetsförmedlingen framhåller dock att den är villig att samverka med en arbetsprövning, när det blir aktuellt.
Är det vanligt att personer hamnar mellan stolarna på det här sättet?
- Det är inte vanligt men det sker.
Enligt Marina Karlberg samarbetar försäkringskassan, arbetsförmedlingen och kommunen för att inte människor ska hamna i sådana här situationer.
Tycker du att ni har lyckats?
- Om någon person upplever att de hamnat mellan stolarna så fungerar inte samarbetet. Det beror också på ur vilken synvinkel man tittar på fallet.
Marina Karlberg framhåller att om en person upplever en sak så är det dennes sanning.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!